Skip to main content
Stekt rumpstek med schalottenlökssmör
Stekt rumpstek med schalottenlökssmör

Stekt rumpstek med schalottenlökssmör

med rostad klyftpotatis och rucolasallad

Spara detta recept till en extra festlig kväll. Här har vi nämligen skapat ett fantastiskt recept, som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet runt bordet. Vi bjuder på mör, perfekt stekt rumpstek som vi toppar med schalottenlökssmör. Härliga tillbehör är klyftpotatis med vitlök och persilja, och en frisk rucolasallad med mandel, ost och äpple.

Allergener:
Senap
Ägg
Nötter
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Schalottenlök

½ st

Äpple

½ portionspåse

Bladpersilja

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)

70 g

Rucola

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

1 portionspåse

Timjan

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Smör till karamelliserad lök

Näringsvärden

Energi (kJ)3367 kJ
Energi (kcal)805 kcal
Fett44.6 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater60.3 g
varav socker13.6 g
Kostfiber8.4 g
Protein43 g
Salt3.8 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda köttet med salt.

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuk.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka schalottenlök och persilja.

Grovhacka mandlar.

Halvera citron.

Skär äpple i tunna skivor.

Plocka timjanblad.

Skölj rucola.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, tills gyllene. Lägg över till en skål och låt svalna.

Karamellisera schalottenlök
3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Stek schalottenlök och timjan i 5–6 min, tills mjuka.

Rör i socker, en skvätt citronsaft och en nypa salt. Sjud i 2–3 min, tills karamelliserat.

Lägg över löken till en liten skål och låt svalna lite.

Stek kött
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Förbered sallad
5

Blanda honung- och senapsdressing, rucola, mandlar, hyvlad ost, äpple och salt i en medelstor skål precis innan servering.

Rör i smör och en generös nypa peppar med den karamelliserade löken.

Blanda persilja med färdigrostad potatis på plåten.

Servera
6

Lägg upp kött, sallad och potatis på tallrikar.

Toppa kött med schalottenlökssmör.

Servera med majonnäs.