
Stekt kycklingfilé
med sötpotatismos, ostdressing och persilja
.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
8
Dukkah-njuta
75
Grekisk salladsost
Kycklingbröstfilé
450
Sötpotatis
1
Bladpersilja
1
Citron
70
Rucola
Ingår inte i din leverans
4
Olivolja
1
Vatten
Instruktioner
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar. Placera bitarna i en kastrull och täck dem med det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, tills mjuka.Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper. Banka den med en köttmallet tills den har fått en jämn tjocklek på 2 cm. Blanda filéerna, en skvätt olja*, dukkah och en rejäl nypa salt* ordentligt i en bunke. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 6-7 min på varje sida. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Du kan också banka filéerna med en stekpanna.
Riv citronzest [1/2 st, 2 pers]. Plocka av ett par persiljeblad till garnering. Mixa salladsost [1/2 st, 2 pers], vatten* [1 dl | 1 1/2 dl], citronzest, persilja samt olivolja* [4 msk | 8 msk] med en stavmixer. Häll över dressingen i en skål och sätt åt sidan. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. TIPS: Tillsätt extra vatten i dressingen om det behövs.
När sötpotatisen är klar, ringla över en rejäl skvätt olja*. Mosa sötpotatisen med en gaffel till ett grovt mos. Krydda moset med salt* och peppar* efter smak.
Blanda rucola med en skvätt olja* och en nypa salt* i en skål.
Lägg upp kycklingfiléerna, sötpotatismoset och rucolasalladen på era tallrikar. Garnera med persiljeblad. Servera ostdressingen vid sidan av. HERO: TIPS! När du bankar ut kycklingfiléer blir de jämnt tillagade, köttet blir mörare och du undviker att kycklingen blir torr och tråkig.