HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kycklingfilé
topBanner
Stekt kycklingfilé

Stekt kycklingfilé

med sötpotatismos, ostdressing och persilja

Allergener:sesamsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 msk

Dukkah-njuta

(Innehållersesam, senap)

1 dl

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Kycklingbröstfilé

Sötpotatis

Bladpersilja

Citron

Rucola

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)265.2 kcal
Energi (kJ)1109.5968 kJ
Fett30 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater0.06 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar. Placera bitarna i en kastrull och täck dem med det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, tills mjuka.Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen.

2

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper. Banka den med en köttmallet tills den har fått en jämn tjocklek på 2 cm. Blanda filéerna, en skvätt olja*, dukkah och en rejäl nypa salt* ordentligt i en bunke. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 6-7 min på varje sida. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Du kan också banka filéerna med en stekpanna.

3

Riv citronzest [1/2 st, 2 pers]. Plocka av ett par persiljeblad till garnering. Mixa salladsost [1/2 st, 2 pers], vatten* [1 dl | 1 1/2 dl], citronzest, persilja samt olivolja* [4 msk | 8 msk] med en stavmixer. Häll över dressingen i en skål och sätt åt sidan. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. TIPS: Tillsätt extra vatten i dressingen om det behövs.

4

När sötpotatisen är klar, ringla över en rejäl skvätt olja*. Mosa sötpotatisen med en gaffel till ett grovt mos. Krydda moset med salt* och peppar* efter smak.

5

Blanda rucola med en skvätt olja* och en nypa salt* i en skål.

6

Lägg upp kycklingfiléerna, sötpotatismoset och rucolasalladen på era tallrikar. Garnera med persiljeblad. Servera ostdressingen vid sidan av. HERO: TIPS! När du bankar ut kycklingfiléer blir de jämnt tillagade, köttet blir mörare och du undviker att kycklingen blir torr och tråkig.