Tillsammans med orangesprakande sötpotatismos lägger dagens stekta kycklingfilé grunden för en kulinarisk orkester som pryds med vacker grön persilja. Servera symfonin med rucola och en ostdressing för att tillföra krämiga toner till en måltid som med all säkerhet kommer att hamna på din lista över “Greatest hits”.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
2 st
Kycklingbröstfilé
450 g
Sötpotatis
½ paket
Grekisk salladsost
(Innehållermjölk)1 påse
Bladpersilja
8 g
Dukkah
(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)½ st
Citron
1 påse
Rucola
Salt* och peppar*
Olivolja*
1 dl
Vatten*
Koka upp vatten* i en vattenkokare.
Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar.
Placera bitarna i en kastrull och täck dem med det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, tills mjuka.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper. Banka den med en köttmallet tills den har fått en jämn tjocklek på 2 cm.
Blanda filéerna, en skvätt olja, dukkah och en rejäl nypa salt ordentligt i en bunke.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 6-7 min på varje sida.
VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Du kan också banka filéerna med en stekpanna.
Riv citronzest [1/2 st, 2 pers]. Plocka av ett par persiljeblad till garnering.
Mixa salladsost [1/2 st, 2 pers], vatten [1 dl | 1 1/2 dl], citronzest, persilja samt olivolja [4 msk | 8 msk] med en stavmixer.
Häll över dressingen i en skål och sätt åt sidan.
VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. TIPS: Tillsätt extra vatten i dressingen om det behövs.
När sötpotatisen är klar, ringla över en rejäl skvätt olja*.
Mosa sötpotatisen med en gaffel till ett grovt mos.
Krydda moset med salt och peppar efter smak.
Lägg upp kycklingfiléerna, sötpotatismoset och rucolasalladen på era tallrikar.
Garnera med persiljeblad.
Servera ostdressingen vid sidan av.
Smaklig måltid!