Det spanska köket står för inspirationen till kvällens färgstarka middag som du svänger ihop på en halvtimme. Vi vänder oreganorostad potatis och paprika med färsk persilja och rucola och serverar dem med stekt torsk som får underbar smak av en balsamicoglaze med tomatpuré och rökt paprikapulver. En klick aioli till, och så är middagen komplett!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Rökt paprikapulver
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
½ g
Torkad oregano
500 g
Potatis
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Rucola
1 burk
Tomatpuré
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till glaze
½ tsk
Socker till glaze
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, oregano och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.
Tillsätt paprika till plåten och vänd runt när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Rosta resterande tid.
Skölj rucola.
Finhacka persilja.
Blanda balsamvinäger, tomatpuré, rökt paprikapulver, salt och socker i en liten skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd fisk och tillsätt glaze. Stek i 2–3 min, eller tills fisken är glaserad och genomstekt.
Vänd potatis med persilja och rucola precis innan servering.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, potatis och paprika på tallrikar.
Servera med en klick aioli.