Spanskinspirerad torsk i rökt paprika- och tomatglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerad torsk i rökt paprika- och tomatglaze

Spanskinspirerad torsk i rökt paprika- och tomatglaze

med aioli och ugnsstekt paprika och potatis

Det spanska köket står för inspirationen till kvällens färgstarka middag som du svänger ihop på en halvtimme. Vi vänder oreganorostad potatis och paprika med färsk persilja och rucola och serverar dem med stekt torsk som får underbar smak av en balsamicoglaze med tomatpuré och rökt paprikapulver. En klick aioli till, och så är middagen komplett!

Allergener:
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Rökt paprikapulver

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

½ g

Torkad oregano

500 g

Potatis

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Rucola

1 burk

Tomatpuré

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till glaze

½ tsk

Socker till glaze

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2261 kJ
Energi (kcal)540 kcal
Fett18.5 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater58 g
varav socker13 g
Protein30.8 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, oregano och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Tillsätt paprika
2

Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.

Tillsätt paprika till plåten och vänd runt när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Rosta resterande tid.

Förbered råvaror
3

Skölj rucola.

Finhacka persilja.

Gör glaze
4

Blanda balsamvinäger, tomatpuré, rökt paprikapulver, salt och socker i en liten skål.

Stek fisk
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd fisk och tillsätt glaze. Stek i 2–3 min, eller tills fisken är glaserad och genomstekt.

Vänd potatis med persilja och rucola precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och paprika på tallrikar.

Servera med en klick aioli.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image