topBanner
Snabblagad köttfärssås

Snabblagad köttfärssås

med harissa, penne och tomatsallad

Barnvänlig

Det är tur att den här köttfärssåsen går så snabbt att laga, för när barnen väl snappat odörerna av harissa från köket kommer de inte att sluta tjata förrän de har en stor portion framför sig. Servera med penne och en frisk tomatsallad.

Allergener:glutensellerimjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

250 g

Nötfärs

½ paket

Harissa

1 burk

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Tomat

1 påse

Basilika

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Salladsmix

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3464 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett20 g
varav mättat9 g
Kolhydrater111 g
varav socker30 g
Protein48 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*.

Finhacka rödlök och vitlök.

Skala och finriv morot.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök och vitlök i 2-3 min.

Tillsätt nötfärs och en nypa salt*, och rör om. Stek köttfärsen tills den är genomstekt, ca 5 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

När köttfärsen är genomstekt, tillsätt morötter, krossade tomater, grönsaksbuljong och hälften av harissa kryddmixen (stark!). Rör om så buljongen löses upp.

Låt såsen sjuda tills den är tjock och tomatig, 10-12 min.

FAMILJETIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, tillsätt harissa kryddmixen efter ni har lagt upp maten till barnen.

4

Lägg pastan i det kokande vattnet. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Hacka tomat och basilika. Finriv pecorino.

Blanda salladsmixen med basilika i en skål. Ringla över en skvätt olivolja och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Toppa salladen med tomatbitarna.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar och sleva över köttfärssåsen. Strö över pecorino och servera salladen vid sidan av.

Smaklig måltid!