HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabblagad Köttfärssås
topBanner
Snabblagad köttfärssås

Snabblagad köttfärssås

med harissa, penne och tomatsallad

Allergener:sulfiterselleriglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Tomat

4 g

Krossade tomater

Morot

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Harissa

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Nötfärs

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Salladsmix

Rödlök

Vitlöksklyfta

Basilika

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)44.3713 kJ
Energi (kcal)10.605 kcal
Fett0.156 g
varav mättat0 g
Kolhydrater1.605 g
varav socker0.1 g
Protein0.1475 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1


2

STEG 1 Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Finhacka rödlök och vitlök. Skala och finriv morotSTEG 2 Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt nötfärs och en nypa salt*, och rör om. Stek köttfärsen tills den är genomstekt, ca 5 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

När köttfärsen är genomstekt, tillsätt morötter, krossade tomater, grönsaksbuljong och hälften av harissa kryddmixen (stark!). Rör om så buljongen löses upp. Låt såsen sjuda tills den är tjock och tomatig, 10-12 min. FAMILJETIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, tillsätt harissa kryddmixen efter ni har lagt upp maten till barnen.  X-TIPS IN REMPS

4

Lägg pastan i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Hacka tomat och basilika. Finriv pecorino. Blanda tomatbitar, basilika och salladsmixen i en skål. Ringla över en skvätt olivolja* och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt* och peppar*

6

Fördela pastan mellan era tallrikar och sleva över köttfärssåsen. Strö över pecorino och servera salladen vid sidan av.