
Spagetti bolognese är ett utmärkt val när du fort vill få mat på bordet. Ikväll steker vi nötfärs med medelhavskryddor och kycklingbuljong, innan den hamnar i en fantastisk sås med tomater, mornaysås och spagetti. Vi toppar med riven ost, färsk tomat och basilika, och så är maten färdig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
250 g
Nötfärs
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
100 g
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.
Under tiden, grovhacka tomat.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt krossade tomater och socker [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan. Rör om och sjud i 2-3 min.
Rör i mornaysås.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rör i färdig pasta.

Lägg upp spaghetti bolognese i skålar.
Riv basilikablad.
Strö över ost [½ paket, 2P], och toppa med tomat och basilika.