Fastnade du också för titeln på detta underbara recept? Det förstår vi, vem skulle säga nej till snabb rödvinsragu på nötfärs med spaghetti och hyvlad ost? Ragun består av nötfärs, morötter, basilika, Worcestershiresås, vitlök, rödvin och medelhavskryddor som kokas ihop till en underbar sås. Samtidigt kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Nötfärs
1 paket
Spaghetti
2 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
2 st
Morot
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
1 tsk
Socker (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Riv morot (oskalad). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P], Vitlöksflörter och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt Worcestershiresås, krossade tomater, rödvinssås, pastavatten och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknad, 5-6 min. Grovhacka basilika (spara några hela blad till garnering). TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.
Rör i hackad basilika när såsen har tjocknad och sjud i ytterligare 1-2 min.
Rör i färdig pasta i såsen. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.
Servera rödvinsragu i skålar. Toppa med hyvlad hårdost och basilikablad. Ringla över en skvätt olivolja*.