Snabb rödvinsragu på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb rödvinsragu på nötfärs

Snabb rödvinsragu på nötfärs

med spaghetti och hyvlad ost

Fastnade du också för titeln på detta underbara recept? Det förstår vi, vem skulle säga nej till snabb rödvinsragu på nötfärs med spaghetti och hyvlad ost? Ragun består av nötfärs, morötter, basilika, Worcestershiresås, vitlök, rödvin och medelhavskryddor som kokas ihop till en underbar sås. Samtidigt kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Nötfärs

1 paket

Spaghetti

2 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

2 st

Morot

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3872 kJ
Energi (kcal)925 kcal
Fett20.7 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater127.4 g
varav socker39.4 g
Protein51.5 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs och morot
2

Riv morot (oskalad). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P], Vitlöksflörter och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka ragu
3

Tillsätt Worcestershiresås, krossade tomater, rödvinssås, pastavatten och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknad, 5-6 min. Grovhacka basilika (spara några hela blad till garnering). TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.

Tillsätt basilika
4

Rör i hackad basilika när såsen har tjocknad och sjud i ytterligare 1-2 min.

Tillsätt pasta
5

Rör i färdig pasta i såsen. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Servera
6

Servera rödvinsragu i skålar. Toppa med hyvlad hårdost och basilikablad. Ringla över en skvätt olivolja*.