topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka

Shakshuka

med linser, salladslök och osttortillas

Har du aldrig hört om Shakshuka? Då är det på tiden att du provar denna supergoda tunisiska maträtt. Den populära rätten shakshuka är en kryddig tomatgryta med ägg som kokas direkt i såsen, vilket är en vacker och rolig detalj.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Zucchini

1

Paprika

1

Salladslök

50

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4

Saha-Ras

25

Ketchup

1

Krossade tomater, vitlök & lök

100

Grekisk salladsost

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)723 kcal
Energi (kJ)3024 kJ
Fett20.49 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater95.17 g
varav socker18 g
Protein33.32 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Kärna ur paprika. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] och paprika i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt.

Koka shakshuka
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja* och stek paprika och zucchini i 3-4 min. Tillsätt röda linser, spiskummin och Saha-Ras och stek i 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten* (se ingredienslistan) och ketchup. Sjud i 10-15 min, eller tills linserna är genomkokta.

Förbered tortillas
3

Lägg ut hälften av tortillabröden [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers], strö över mozzarella och smula över hälften av salladsosten. Placera sedan en ny tortilla ovanpå. 

Stek osttortillas
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt olivolja* och stek tortillabröd i 3 min på varje sida. Dela färdigstekta tortillas i 6 trekanter.

Tillsätt ägg
5

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt likadant med resterande ägg*. Sjud i 7-8 min, eller tills äggvitan är ogenomskinlig och gulan har hävt. Täck stekpannan med lock eller folie de sista 1-2 min av tillagningstiden för att få perfekta ägg.

Servera
6

Servera shakshuka i stekpannan på bordet med osttortillas och lägg upp på tallrikar. Strö över resterande salladsost och salladslök.