Skip to main content
Rödbets- och svamppizza
Rödbets- och svamppizza

Rödbets- och svamppizza

med grekisk salladsost, peston och rucola

4.1
(276)

Att servera pizza är alltid ett säkert kort. I detta recept kombinerar vi pigga färger och intensiva smaker i form av de goda kompisarna rödbeta, svamp och pesto, och toppar med grekisk salladsost rik på sälta. Med färsk rucola som garnering balanserar vi smakpaletten, och vi lovar att även den som är petig i maten kommer räcka sig efter en slice till.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

70

Rucola

150

Grekisk salladsost

1

Rödbeta

200

Skogschampinjoner

1

Pizzadeg

(Innehåller: Vete, Gluten)

75

Crème fraiche

60

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

Näringsvärden

Energi (kcal)677 kcal
Energi (kJ)2834 kJ
Fett21 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater91.6 g
varav socker3.6 g
Protein16.1 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Fräs rödbeta
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme och fräs rödbetsbitarna.

Tillsätt svamp
2

Medan rödbetan fräser, skiva champinjoner. Tillsätt svampen till stekpannan och fräs i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Bre crème fraiche
3

Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på en plåt. Bre crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] över bottnen.

Toppa pizzan
4

Fördela rödbetsbitarna och svampen över pizzan och toppa med smulad grekisk salladsost. Tillaga i ugnen 10-15 min.

Klicka på pesto
5

När pizzan är klar, klicka över pesto efter tycke och smak och toppa med frisk rucola.

Servera
6

Duka bordet och sätt rödbets- och svamppizzan på ett underlägg i mitten. Klipp eller skär pizzan i slices, och låt familjen hugga in.