topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Röd linsdhal

Röd linsdhal

med spenat och rostat tortillabröd

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Dahl är en mustig indisk gryta med röda linser och väldoftande kryddor, som curry och spiskummin. I kväll lagar vi denna härliga gryta med kokosmjölk, spenat, tomater, morötter, ingefära och vitlök. Medan vår dahl tillagas hinner vi också koka ris och ugnsrosta tortillabröd – ett snabbt och smidigt alternativ till naan.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Mjölkfri
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Spiskummin, malen

1 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Tomat

150 g

Basmatiris

4 g

Milda Mahal

200 ml

Kokosmjölk

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Curry-on

10 g

Ingefärspasta

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 4)

2 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4665 kJ
Energi (kcal)1115 kcal
Fett48.4 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater134.7 g
varav socker12.5 g
Protein28.1 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C  (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad).

Finhacka lök.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Skölj linser.

Skölj spenat.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök, spiskummin, Milda Mahal, Curry-on och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, tills lök är genomskinlig.

Koka dahl
4

Tillsätt morot, tomat och ingefärspasta till stekpannan och stek i 2–3 min, tills tomat och morot är mjuka.

Rör ner linser, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten [3 dl | 6 dl].

Sjud under lock i 15–20 min, tills linser är mjuka. Rör om då och då.

Rör i spenat och sjud i ytterligare 1–2 min, tills spenat har mjuknat.

Rosta tortilla
5

Under tiden, skär tortilla i 3 cm breda band.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och blanda med olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Servera
6

Lägg upp ris och dahl i skålar.

Garnera med chili och servera med tortillabröd.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.