Skip to main content
Conchiglie på napolitanskt vis med strimlad kycklingbröstfilé

Conchiglie på napolitanskt vis med strimlad kycklingbröstfilé

med gröna oliver och cashewcrunch

Den italienska staden Neapel är inte bara känd för sin pizza – där hittar man dessutom fantastiska pastarätter. Vi har hämtat inspiration från detta kulinariska centrum till kvällens middag och lagar conchiglie i en lyxig tomatsås med bland annat paprika, gröna oliver, calabresepesto och färsk basilika. Cashewcrunch och riven ost på toppen blir pricken över i.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Lök

60 g

Calabresepesto

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

35 g

Oliver

1 st

Basilika

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 g

Chiliflakes

20 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Paprika

200 g

Krossade tomater

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

180 g

Conchiglie

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till pangrattato

¼ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3954 kJ
Energi (kcal)945 kcal
Fett33.6 g
varav mättat8 g
Kolhydrater99.6 g
varav socker22.7 g
Kostfiber10.4 g
Protein60.3 g
Kolesterol8.3 mg
Salt4.1 g
Potassium591.2 mg
Calcium149.4 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 12–13 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök.

Finhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka oliver.

Grovhacka cashewnötter.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Gör cashewcrunch
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt och en nypa peppar. Lägg över i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Laga tomatsås
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, vitlök och paprika i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt krossade tomater, buljong och balsamvinäger och sjud i 6–7 min.

Tillsätt chiliflakes, salt, socker, sparat pastavatten, calabresepesto, oliver och en nypa peppar. Sjud i ytterligare 2 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Vänd ner pasta, kyckling och basilika i såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med cashewcrunch och riven ost.