
Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. I kväll bjuder vi på pasta med tomatsås med massor av spännande tillbehör. Låt alla i familjen skapa sin egen unika rätt och välja vad de helst toppar pastan med – det finns nämligen både köttbullar, stekt zucchini, färsk tomat, spenat och riven ost att välja mellan.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Tomat
30 g
Spenat
1 st
Zucchini
390 g
Krossade tomater
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
1 st
Basilika
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ägg till köttbullar
¼ tsk
Salt till köttbullar
2 dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Blanda färs, ägg, ströbröd, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga köttbullar i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta.
VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Grovhacka tomat.
Finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini i 2–4 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg över i en liten skål och håll varmt.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök och Hello sunrise i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, smör, sparat pastavatten, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt.
Vänd ner pasta och basilika i såsen.

Lägg upp köttbullar, zucchini, tomat, spenat och riven ost i separata skålar.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med valfria tillbehör.