Skip to main content
Köttbullar och pasta marinara

Köttbullar och pasta marinara

Bygg din egen - ät tillsammans

Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. I kväll bjuder vi på pasta med tomatsås med massor av spännande tillbehör. Låt alla i familjen skapa sin egen unika rätt och välja vad de helst toppar pastan med – det finns nämligen både köttbullar, stekt zucchini, färsk tomat, spenat och riven ost att välja mellan.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Selleri
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Tomat

30 g

Spenat

1 st

Zucchini

390 g

Krossade tomater

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Ägg, Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

1 st

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till köttbullar

¼ tsk

Salt till köttbullar

2 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3921 kJ
Energi (kcal)937 kcal
Fett39.5 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater94.8 g
varav socker18.8 g
Kostfiber10.5 g
Protein46.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium232.5 mg
Calcium19.1 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Rulla köttbullar
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Blanda färs, ägg, ströbröd, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar i en stor skål. 

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Ugnsstek köttbullar
2

Tillaga köttbullar i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. 

VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Finhacka basilika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini i 2–4 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg över i en liten skål och håll varmt.

Laga sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök och Hello sunrise i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, smör, sparat pastavatten, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt.

Vänd ner pasta och basilika i såsen.

Servera
6

Lägg upp köttbullar, zucchini, tomat, spenat och riven ost i separata skålar.

Lägg upp pasta i skålar och toppa med valfria tillbehör.