
Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa som heter duga, med vietnamesiska wraps som vi fyller med sojastekt, karamelliserad blandfärs, citrusdoftande kålsallad och asiatisk majonnäs. Vi serverar våra supersmarriga wraps med kryddiga pommes.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 st
Tortillabröd, fullkorn
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
250 g
Blandfärs
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
1 st
Mynta & koriander
1 st
Citrusfrukt
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Förskuren spetskål
300 g
Potatis
1 g
Chiliflakes
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Vete, Gluten, Soja, Sesam)
150 g
Sockerärtor
1 st
Morot
½ tsk
Salt till potatis
1 tsk
Socker till kött
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, chiliflakes och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: 1) Använd fler plåtar om det blir för trångt. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Under tiden, skala morot långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär av kanten från sockerärtor och halvera sedan.
Lägg morot, gurka och spetskål i en stor skål.

Finhacka mynta och koriander.
Halvera citrusfrukt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs, krydda med Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt sojasås och socker och stek i 1–2 min, tills karamelliserat.
Ta av från värme och ställ åt sidan.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Tillsätt salt, en skvätt citrussaft och hackade örter till skålen med grönsaker och vänd runt precis före servering.

Fördela färs, en del av den asiatiska majonnäsen och kålsallad mellan tortillas.
Vik in kanterna och rulla ihop till wraps.
Servera med pommes och resterande majonnäs och sallad.