
Den italienska staden Neapel är inte bara känd för sin pizza – där hittar man dessutom fantastiska pastarätter. Vi har hämtat inspiration från detta kulinariska centrum till kvällens middag och lagar conchiglie i en lyxig tomatsås med bland annat paprika, gröna oliver, calabresepesto och färsk basilika. Cashewcrunch och riven ost på toppen blir pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Vitlöksklyfta
40 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Lök
60 g
Calabresepesto
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
35 g
Oliver
1 st
Basilika
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 g
Chiliflakes
20 g
Parmigiano Reggiano
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Paprika
200 g
Krossade tomater
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
180 g
Conchiglie
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till pangrattato
¼ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 12–13 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, finhacka lök.
Finhacka basilikablad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka oliver.
Grovhacka cashewnötter.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.
Krydda med salt och en nypa peppar. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, vitlök och paprika i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt krossade tomater, buljong och balsamvinäger och sjud i 6–7 min.
Tillsätt chiliflakes, salt, socker, sparat pastavatten, calabresepesto, oliver och en nypa peppar. Sjud i ytterligare 2 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Vänd ner pasta, kyckling och basilika i såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med cashewcrunch och riven ost.