
Vem älskar inte tacos? För alla som inte kan få nog av det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs med en smakrik marinad på ingefära, vitlök och soja, syltad gurka för sötsyrlig kontrast och en knaprig sallad med kål och morot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Chili
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
225 g
Nötfärs
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot, Julienne
10 g
Ingefärspasta
2 tsk
Socker till sås
1 msk
Olja till sås
½ tsk
Socker till inläggning
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chili, citrussaft, vitlök, ingefärspasta, socker, sojasås och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4–5 min, tills brynt.
Rör i marinaden och sjud i 1–2 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger, socker och en nypa salt i en stor skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Blanda spetskål, morot, olivolja och en nypa salt i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Bre gräddfil på tortillas.
Toppa med sallad, nötfärs och gurka.
Servera med resterande gurka och citrusfrukt i klyftor.