Skip to main content
Koreanska nötfärstacos

Koreanska nötfärstacos

med strimlad spetskål och syltad gurka

Vem älskar inte tacos? För alla som inte kan få nog av det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs med en smakrik marinad på ingefära, vitlök och soja, syltad gurka för sötsyrlig kontrast och en knaprig sallad med kål och morot.

Taggar:
Stark
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Chili

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

225 g

Nötfärs

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gurka

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot, Julienne

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till sås

½ tsk

Socker till inläggning

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3356 kJ
Energi (kcal)802 kcal
Fett41 g
varav mättat12 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker17.4 g
Kostfiber7.7 g
Protein35.1 g
Salt3 g
Potassium375 mg
Calcium58.8 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Förbered marinad
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chili, citrussaft, vitlök, ingefärspasta, socker, sojasås och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, tills brynt.

Rör i marinaden och sjud i 1–2 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Sylta gurka
3

Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda vitvinsvinäger, socker och en nypa salt i en stor skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Blanda spetskål, morot, olivolja och en nypa salt i en stor skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Bre gräddfil på tortillas.

Toppa med sallad, nötfärs och gurka.

Servera med resterande gurka och citrusfrukt i klyftor.