Skip to main content
Pumparisotto

Pumparisotto

med brynt salviasmör och parmesan

Risotto is a delight, and it's even better when it's minimal fuss! This version comes together in the oven, leaving you time to create a quick and flavourful sage brown butter to stir through the finished dish. This easy addition takes this vegetarian meal to the next level – taste it and see!

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Salvia

Grönsaksbuljong

100

Spenat

20

Mandlar

(Innehåller: Nötter)

40

Finriven ost

150

Risottoris

1

Lök

½

Citron

3

Vitlöksklyfta

½

Butternutpumpa

Ingår inte i din leverans

2.67

Smör

10

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)479 kcal
Energi (kJ)2004 kJ
Fett22.7 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater60.2 g
varav socker0.5 g
Protein7.5 g

Instruktioner

1

NEW RECIPE STEPS. Sätt ugnen på 220°C. Skala och hacka butternutpumpan i 2 cm stora bitar. Finhacka lök, vitlök, mandlar, salvia. Tärna courgette i 1 cm stora bitar.Placera pumpan på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om och sprid jämnt över plåten. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och courgette. Stek tills mjuknat, 3-4 min. Lägg i vitlök och stek tills doftande, ca 1 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslista), salt*, risottoris och grönsaksbuljong. Koka upp och ta sedan av från värme.

3

För över risotton i en medelstor ugnsform. Täck ordentligt med folie och baka i ugnen i 15 min. Ta ut ugnsformen, rör i en skvätt vatten*, täck igen med folie och baka tills riset är färdiglagat och vattnet är absorberat, 15-20 min. 

4

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hackade mandlar, stek tills gyllenbruna, 3-4 min. Sätt mandlar åt sidan i en liten skål. Lägg till smör* i stekpannan. Bryn smöret* tills det skummar, 1-2 min. Häll i salvia och stek tills det doftar, ca 1 min. Sätt åt sidan.

5

Rör i parmesan (spara lite till servering), salviasmör och spenat tillsammans med risotton. Blanda tills parmesanen har smält och spenaten sloknat. Rör försiktigt i den rostade pumpan. Krydda med salt* och peppar*. Skär citron i klyftor.

6

Fördela risotton i djupa tallrikar. Toppa med en skvätt citronjuice och strö över parmesan och rostade mandlar.