Risotto is a delight, and it's even better when it's minimal fuss! This version comes together in the oven, leaving you time to create a quick and flavourful sage brown butter to stir through the finished dish. This easy addition takes this vegetarian meal to the next level – taste it and see!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Salvia
Grönsaksbuljong
100
Spenat
20
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
40
Finriven ost
150
Risottoris
1
Lök
½
Citron
3
Vitlöksklyfta
½
Butternutpumpa
2.67
Smör
10
Vatten
NEW RECIPE STEPS. Sätt ugnen på 220°C. Skala och hacka butternutpumpan i 2 cm stora bitar. Finhacka lök, vitlök, mandlar, salvia. Tärna courgette i 1 cm stora bitar.Placera pumpan på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om och sprid jämnt över plåten. Rosta i ugnen i 25-30 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och courgette. Stek tills mjuknat, 3-4 min. Lägg i vitlök och stek tills doftande, ca 1 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslista), salt*, risottoris och grönsaksbuljong. Koka upp och ta sedan av från värme.
För över risotton i en medelstor ugnsform. Täck ordentligt med folie och baka i ugnen i 15 min. Ta ut ugnsformen, rör i en skvätt vatten*, täck igen med folie och baka tills riset är färdiglagat och vattnet är absorberat, 15-20 min.
Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hackade mandlar, stek tills gyllenbruna, 3-4 min. Sätt mandlar åt sidan i en liten skål. Lägg till smör* i stekpannan. Bryn smöret* tills det skummar, 1-2 min. Häll i salvia och stek tills det doftar, ca 1 min. Sätt åt sidan.
Rör i parmesan (spara lite till servering), salviasmör och spenat tillsammans med risotton. Blanda tills parmesanen har smält och spenaten sloknat. Rör försiktigt i den rostade pumpan. Krydda med salt* och peppar*. Skär citron i klyftor.
Fördela risotton i djupa tallrikar. Toppa med en skvätt citronjuice och strö över parmesan och rostade mandlar.