På med förklädet och kockmössan och kavla upp ärmarna! Våra kakor passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är både enkla och roliga att laga – och goda, så klart. I dag blir det donuts på ett nytt och roligt sätt! Vi skär äppelringar, lindar dem med smördeg och strör kanelsocker över innan vi gyllengräddar dem i ugnen. Till sist serverar vi dem med ljuvlig vanilj-crème fraiche. Skäm bort hela familjen med en annorlunda och riktigt smarrig dessert!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3 st
Äpple
225 g
Smördeg
4 g
Kanel
150 ml
Crème fraiche
5 g
Vaniljsocker
1 st
Ägg till smördeg
1 msk
Socker till kaka
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Skala och skär äpple i 2 cm tjocka ringar.
Skär ut kärnhuset ur äppelringarna, så de får ett 2 cm hål i mitten.
Rulla ut smördegen och skär den i 1 cm tunna remsor.
Vira 2 remsor runt varje äppelring och genom hålet, så äpplet täcks av degen.
Blanda socker och hälften av kanelen i en liten skål.
TIPS: Du kan också strunta i hålet och vira degremsorna runt hela äppelringen.
Lägg donuts på en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp ägg i en liten skål.
Pensla varje donut med ägg och strö över kanelsocker.
Grädda donuts i ugnen i 15–20 min.
Under tiden, blanda crème fraiche och vaniljsocker i en liten skål.
Ta ut äppeldonuts från ugnen och låt dem svalna något.
Servera med vanilj-crème fraiche.