HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne
topBanner
Penne

Penne

med krämig pesto, tomat och zucchini

En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, crème fraiche, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölksulfiterselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Tomat

125 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

4 g

Ekologisk citron

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Zucchini

Bacon, skivor

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Penne

Vitlöksklyfta

Basilika

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)309 kcal
Energi (kJ)1292 kJ
Fett28.17 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater2.67 g
varav socker1.2 g
Protein10.96 g
Salt2.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka i 15 min.

2

Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika. Skär bacon i 3 cm breda skivor.

3

Börja koka pasta när det återstår 10 min av grönsakernas baktid. Koka den i 10 min. Spara lite pastavatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka penne i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], citronzest, buljong och pastavatten.

5

Sjud såsen i 1-2 min tills uppvärmd. Tillsätt pesto, penne, bakad tomat och zucchini. Rör om, tillsätt en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

6

Servera pasta och pesto i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika och servera citronklyftor vid sidan av.