topBanner
Penne

Penne

med krämig pesto, tomat och zucchini

En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, crème fraiche, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenmjölksulfiteräggselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

125 g

Bacon, skivor

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

½ paket

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

2 st

Tomat

½ st

Zucchini

1 påse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4010 kJ
Energi (kcal)959 kcal
Fett45 g
varav mättat19 g
Kolhydrater101 g
varav socker12 g
Protein32 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*.

Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka i 15 min.

2

Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika. Skär bacon i 3 cm breda skivor.

3

Börja koka pasta när det återstår 10 min av grönsakernas baktid. Koka den i 10 min. Spara lite pastavatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka penne i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], citronzest, buljong och pastavatten.

5

Sjud såsen i 1-2 min tills uppvärmd. Tillsätt pesto, penne, bakad tomat och zucchini. Rör om, tillsätt en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

6

Servera pasta och pesto i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika och servera citronklyftor vid sidan av.