Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Denna lyxiga lunchmacka är inspirerad av det indiska köket och består av varmt naanbröd som vi fyller med tikka masala-kryddad grillost i aprikosglaze. Tillsammans med sallad och krämig yoghurtdressing blir det en snabb och god lunch.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Naanbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
100 g
Romansallad
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
30 g
Tikka masala
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Värm naanbröd i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Vänd grillost med tikka masala i en medelstor skål.
Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost, rödlök och tikka masala i 4–5 min, eller tills gyllene. Vänd då och då.
Tillsätt aprikoschutney och vänd runt tills osten är täckt. Ställ åt sidan på en tallrik.
Under tiden, skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsbladen.
Blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Fördela yoghurt i mitten på varje naan.
Toppa ena sidan med sallad, grillost och lök och vik över den andra sidan till en sandwich.