topBanner
Linspaj

Linspaj

med Welsh rarebit och persilja

Ikväll lagar vi en underbar linspaj med många smaksensationer som blandas till en perfekt harmoni. Hemgjort lent potatismos mättar och den spännande Welsh rarebit topping består av gräddfil Worchestersås och mozzarella. Linspajen smakar även riktigt gott kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester, men det tvivlar vi på att det blir!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensenapsojaselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

500 g

Potatis

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

30 g

Worcestershiresås

(Innehållergluten, senap, soja)

1 påse

Spenat

4 g

Panamat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 paket

Gröna linser

1 st

Röd paprika

½ st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

20 ml

Mjölk*

(Innehållermjölk)

100 ml

Vatten*

1 tsk

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2656 kJ
Energi (kcal)635 kcal
Fett12 g
varav mättat7 g
Kolhydrater92 g
varav socker25 g
Protein34 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Kastrull
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* och mjölk*. Smaksätt med salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Kärna ur paprika och skär i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i halvmånar. Skölj linser. Grovhacka persilja [1/2 påse, 2 pers].

3

Sätt ugnen på grillfunktion. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot i 1-2 min. Tillsätt paprika och fräs i ytterligare 2-3 min. Tillsätt linser, Panamat och krossade tomater och blanda väl.

4

Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, hälften av worcestershiresåsen och socker*. Sjud i 4-5 min intill såsen är krämig. Ta av stekpannan från värmen, tillsätt spenat, och rör intill den har sloknat. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Häll upp linsblandningen i en ugnsform. Bre över ett jämnt lager av potatismos. Bre sedan över gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och resterande worchestersås. Strö över mozzarella. Denna sortens topping kallas för 'Welsh rarebit'. Grilla i 6-8 min tills osten är gyllene och bubblar.

6

Lägg upp linspaj på tallrikar och toppa med persilja.