topBanner
Kycklingcurry

Kycklingcurry

med broccoli och äpple

Barnvänlig

Ge dig ut på en flodbåt längs med Keralas gåtfulla backwaters med vår kycklingcurry och flyt stilla igenom ett vegetariskt inferno av äpple, broccoli och morot. Stanna till vid en ö av jasminris och låt den milda hettan av chilliflakes fånga din tungas fulla uppmärksamhet innan du lutar dig tillbaka.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Lök

4 g

Gult currypulver

(Kan innehållaKan innehålla spår av sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Morot

250 g

Broccoli

1 st

Äpple

4 g

Kycklingbuljong

25 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

½ paket

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

1 dl

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Smör*

(Innehållermjölk)

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2849 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett16 g
varav mättat9 g
Kolhydrater85 g
varav socker16 g
Protein48 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär kyckling i tunna strimlor.

Hetta upp en skvätt olja i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek kycklingen i pannan i 5-6 min, krydda med en nypa salt och peppar*.

Ta av stekpannan från värmen, lägg kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan. 

VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i steg 5.

3

Finhacka lök.

Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar.

Dela broccoli i mindre buketter.

Lös upp kycklingbuljong i vattnet* (se ingredienslistan) du kokat upp.

4

Smält smör* på medelvärme i samma stekpanna som innan. Fräs lök och curry under omrörning i ca 1 min.

Tillsätt mjöl [1/2 paket, 2 pers] och fräs medan du rör runt med en visp i ytterligare 1 min.

Vispa ner mjölk* och fortsätt vispa konstant tills såsen tjocknat. Fortsätt med att röra ner kycklingbuljongen och vispa konstant tills currysåsen tjocknat på nytt.

5

Tillsätt grönsakerna och kycklingen till currysåsen och blanda väl. Låt sjuda i 8-10 min.

Skala, kärna ut och hacka äpple.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Fördela riset och kycklingcurryn mellan era tallrikar och toppa med friska äppelbitar.

För extra sting, strö över lite chili flakes (stark!) om ni tycker om stark mat.

Smaklig måltid!