Kycklingcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingcurry

Kycklingcurry

med broccoli och äpple

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

1

Lök

4

Gult currypulver

Kycklingbröstfilé

1

Morot

250

Broccoli

1

Äpple

4

Kycklingbuljong

25

Mjöl

½

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

1.67

Smör

6.67

Mjölk

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)386 kcal
Energi (kJ)1616 kJ
Fett12.45 g
varav mättat8 g
Kolhydrater62 g
varav socker2.5 g
Protein7.13 g
Salt0.1 g

Instruktioner

1

Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär kyckling i tunna strimlor. Hetta upp en skvätt olja* i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek kycklingen i pannan i 5-6 min, krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen, lägg kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan. VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i steg 5.

3

Finhacka lök. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar. Dela broccoli i mindre buketter. Lös upp kycklingbuljong i vattnet* (se ingredienslistan) du kokat upp.

4

Smält smör* på medelvärme i samma stekpanna som innan. Fräs lök och curry under omrörning i ca 1 min. Tillsätt mjöl [1/2 paket, 2 pers] och fräs medan du rör runt med en visp i ytterligare 1 min. Vispa ner mjölk* och fortsätt vispa konstant tills såsen tjocknat. Fortsätt med att röra ner kycklingbuljongen och vispa konstant tills currysåsen tjocknat på nytt.

5

Tillsätt grönsakerna och kycklingen till currysåsen och blanda väl. Låt sjuda i 8-10 min. Skala, kärna ut och hacka äpple. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Fördela riset och kycklingcurryn mellan era tallrikar och toppa med friska äppelbitar. För extra sting, strö över lite chili flakes (stark!) om ni tycker om stark mat.