HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingcurry
topBanner
Kycklingcurry

Kycklingcurry

med broccoli och äpple

Allergener:

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

½ g

Lök

1.67 msk

Gult currypulver

(Kan innehållasulfiter)

6.67 msk

Kycklingbröstfilé

3 dl

Morot

Broccoli

Äpple

Kycklingbuljong

Mjöl

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

Smör*

Mjölk*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)386.322 kcal
Energi (kJ)1616.3712 kJ
Fett12.4452 g
varav mättat8 g
Kolhydrater61.995 g
varav socker2.5 g
Protein7.1288 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär kyckling i tunna strimlor. Hetta upp en skvätt olja* i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek kycklingen i pannan i 5-6 min, krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen, lägg kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan. VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i steg 5.

3

Finhacka lök. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar. Dela broccoli i mindre buketter. Lös upp kycklingbuljong i vattnet* (se ingredienslistan) du kokat upp.

4

Smält smör* på medelvärme i samma stekpanna som innan. Fräs lök och curry under omrörning i ca 1 min. Tillsätt mjöl [1/2 paket, 2 pers] och fräs medan du rör runt med en visp i ytterligare 1 min. Vispa ner mjölk* och fortsätt vispa konstant tills såsen tjocknat. Fortsätt med att röra ner kycklingbuljongen och vispa konstant tills currysåsen tjocknat på nytt.

5

Tillsätt grönsakerna och kycklingen till currysåsen och blanda väl. Låt sjuda i 8-10 min. Skala, kärna ut och hacka äpple. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Fördela riset och kycklingcurryn mellan era tallrikar och toppa med friska äppelbitar. För extra sting, strö över lite chili flakes (stark!) om ni tycker om stark mat.