HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Kycklingbullar med italienska kryddor

Kycklingbullar med italienska kryddor

tagliatelle och morotsremsor

Snabblagad

Ta med barnen på en gastronomisk familjeresa till medelhavet med våra kycklingbullar som rullat sig goda i väldoftande italienska kryddor. Linda in dem i tagliatelle som kokat precis lagom länge och servera med orangesprudlande morotsremsor.

Allergener:glutenäggselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

3 g

Italian Style kryddmix

1 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

150 g

Purjolök

1 burk

Krossade tomater

25 g

Ketchup

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Basilika

250 g

Chili flakes

1 st

Tagliatelle

(Innehållergluten, ägg)

Morot

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett15 g
varav mättat6 g
Kolhydrater90 g
varav socker18 g
Kostfiber8 g
Protein46 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull.

  • Blanda kycklingfärs, ägg, panko, hälften av Italien Style kryddmixen, en nypa salt och peppar* i en bunke.

2
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Ta 1 msk av färsen, rulla till en liten köttbulle och lägg den direkt i pannan.

  • Fortsätt med att rulla resten av färs - ca 5 köttbullar/person.

  • Stek i 5-6 min, tills de har fått en jämn stekyta.

  • Ta av stekpannan från värmen och lägg köttbullarna åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3
  • Finhacka selleri, purjolök och basilika medan köttbullarna steks.

  • Hetta upp en ny skvätt olja* i stekpannan. Fräs selleri och purjolök i 2-3 min.

  • Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, basilika, en nypa chili flakes (stark!), salt och peppar. Koka upp, ca 1 min.

  • Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5-7 min.

4
  • Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka 2-3 min.

  • Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

  • Ringla över olja* och sätt åt sidan med ett lock på.

5
  • Skala och riv morot i långa remsor.
6
  • Fördela pastan mellan era tallrikar och toppa med köttbullar och tomatsås.

  • Garnera med morotsremsorna och färska basilikablad.

Smaklig måltid!