Kycklingbullar med italienska kryddor

Kycklingbullar med italienska kryddor

tagliatelle och morotsremsor

Snabblagad

Ta med barnen på en gastronomisk familjeresa till medelhavet med våra kycklingbullar som rullat sig goda i väldoftande italienska kryddor. Linda in dem i tagliatelle som kokat precis lagom länge och servera med orangesprudlande morotsremsor.

Allergener:glutenäggselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

3 g

Italian Style kryddmix

1 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

150 g

Purjolök

1 burk

Krossade tomater

25 g

Ketchup

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Basilika

250 g

Chili flakes

1 st

Tagliatelle

(Innehållergluten, ägg)

Morot

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett15 g
varav mättat6 g
Kolhydrater90 g
varav socker18 g
Kostfiber8 g
Protein46 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull.

  • Blanda kycklingfärs, ägg, panko, hälften av Italien Style kryddmixen, en nypa salt och peppar* i en bunke.

2
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Ta 1 msk av färsen, rulla till en liten köttbulle och lägg den direkt i pannan.

  • Fortsätt med att rulla resten av färs - ca 5 köttbullar/person.

  • Stek i 5-6 min, tills de har fått en jämn stekyta.

  • Ta av stekpannan från värmen och lägg köttbullarna åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3
  • Finhacka selleri, purjolök och basilika medan köttbullarna steks.

  • Hetta upp en ny skvätt olja* i stekpannan. Fräs selleri och purjolök i 2-3 min.

  • Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, basilika, en nypa chili flakes (stark!), salt och peppar. Koka upp, ca 1 min.

  • Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5-7 min.

4
  • Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka 2-3 min.

  • Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

  • Ringla över olja* och sätt åt sidan med ett lock på.

5
  • Skala och riv morot i långa remsor.
6
  • Fördela pastan mellan era tallrikar och toppa med köttbullar och tomatsås.

  • Garnera med morotsremsorna och färska basilikablad.

Smaklig måltid!