30 g
Panko ströbröd
(Innehållergluten)25 g
Kycklingfärs
4 g
Bladselleri
(Innehållerselleri)½ g
Purjolök
250 g
Krossade tomater
1 st
Ketchup
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Basilika
Chili
Tagliatelle
(Innehållergluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)Morot
Italian Style kryddmix
Ägg*
(Innehållerägg)Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, hälften av Italien Style kryddmixen, en nypa salt* och peppar* i en bunke.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Ta 1 msk av färsen, rulla till en liten köttbulle och lägg den direkt i pannan. Fortsätt med att rulla resten av färs - ca 5 köttbullar/person. Stek i 5-6 min, tills de har fått en jämn stekyta. Ta av stekpannan från värmen och lägg köttbullarna åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka selleri, purjolök och basilika medan köttbullarna steks. Hetta upp en ny skvätt olja* i stekpannan. Fräs selleri och purjolök i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, basilika, en nypa chili flakes (stark!), salt* och peppar*. Koka upp, ca 1 min. Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5-7 min.
Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka 2-3 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olja* och sätt åt sidan med ett lock på.
Skala och riv morot i långa remsor.
Fördela pastan mellan era tallrikar och toppa med köttbullar och tomatsås. Garnera med morotsremsorna och färska basilikablad.