HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingbullar Med Italienska Kryddor
topBanner
Kycklingbullar med italienska kryddor

Kycklingbullar med italienska kryddor

tagliatelle och morotsremsor

Allergener:glutenselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

25 g

Kycklingfärs

4 g

Bladselleri

(Innehållerselleri)

½ g

Purjolök

250 g

Krossade tomater

1 st

Ketchup

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Basilika

Chili

Tagliatelle

(Innehållergluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)

Morot

Italian Style kryddmix

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1940.7484 kJ
Energi (kcal)463.85 kcal
Fett6.256 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater88.0125 g
varav socker5 g
Protein17.8575 g
Salt1.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, hälften av Italien Style kryddmixen, en nypa salt* och peppar* i en bunke.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Ta 1 msk av färsen, rulla till en liten köttbulle och lägg den direkt i pannan. Fortsätt med att rulla resten av färs - ca 5 köttbullar/person. Stek i 5-6 min, tills de har fått en jämn stekyta. Ta av stekpannan från värmen och lägg köttbullarna åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka selleri, purjolök och basilika medan köttbullarna steks. Hetta upp en ny skvätt olja* i stekpannan. Fräs selleri och purjolök i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, basilika, en nypa chili flakes (stark!), salt* och peppar*. Koka upp, ca 1 min. Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5-7 min.

4

Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka 2-3 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olja* och sätt åt sidan med ett lock på.

5

Skala och riv morot i långa remsor.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar och toppa med köttbullar och tomatsås. Garnera med morotsremsorna och färska basilikablad.