Kycklingbullar med italienska kryddor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbullar med italienska kryddor

Kycklingbullar med italienska kryddor

tagliatelle och morotsremsor

.

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Kycklingfärs

1

Bladselleri

1

Purjolök

1

Krossade tomater

25

Ketchup

4

Grönsaksbuljong

1

Basilika

½

Chili flakes

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

1

Morot

3

Italian Style kryddmix

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)464 kcal
Energi (kJ)1941 kJ
Fett6.26 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater88.01 g
varav socker5 g
Protein17.86 g
Salt1.5 g

Instruktioner

1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, hälften av Italien Style kryddmixen, en nypa salt* och peppar* i en bunke.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Ta 1 msk av färsen, rulla till en liten köttbulle och lägg den direkt i pannan. Fortsätt med att rulla resten av färs - ca 5 köttbullar/person. Stek i 5-6 min, tills de har fått en jämn stekyta. Ta av stekpannan från värmen och lägg köttbullarna åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka selleri, purjolök och basilika medan köttbullarna steks. Hetta upp en ny skvätt olja* i stekpannan. Fräs selleri och purjolök i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, basilika, en nypa chili flakes (stark!), salt* och peppar*. Koka upp, ca 1 min. Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5-7 min.

4

Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka 2-3 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olja* och sätt åt sidan med ett lock på.

5

Skala och riv morot i långa remsor.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar och toppa med köttbullar och tomatsås. Garnera med morotsremsorna och färska basilikablad.