Krämig fläskgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig fläskgryta

Krämig fläskgryta

med kokt potatis och gurksallad

.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

300

Fläskkotlett hel

4

Vitlöksflörter

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

½

Olivolja (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2640 kJ
Fett32.4 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater44.15 g
varav socker9.3 g
Protein39.13 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Stek kött
2

Tärna fläskytterfilé i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Överför kött till en skål och ställ åt sidan.

Förbered gryta
4

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök. Fräs vitlök på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills grädden börjar tjockna.

Gör gurksallad
5

Grovhacka gurka. Blanda kålmix, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör, och rör sen i gurka.

Servera
6

Lägg upp potatis och fläskgryta på tallrikar. Skeda över sås, garnera med persilja och servera med gurksallad.