HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Fläskgryta
topBanner
Krämig fläskgryta

Krämig fläskgryta

med kokt potatis och gurksallad

Taggar:Under 650 kcalSnabbBarnvänlig
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

1 portionspåse

Bladpersilja

200 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2640 kJ
Fett32.4 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater44.15 g
varav socker9.3 g
Protein39.13 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Tärna fläskytterfilé i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Överför kött till en skål och ställ åt sidan.

3

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök. Fräs vitlök på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills grädden börjar tjockna.

4

Grovhacka gurka. Blanda kålmix, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör, och rör sen i gurka.

5

Lägg upp potatis och fläskgryta på tallrikar. Skeda över sås, garnera med persilja och servera med gurksallad.