HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Cajunkyckling
topBanner
Krämig cajunkyckling

Krämig cajunkyckling

med finriven ost och heta chili flakes

När det är kallt och mörkt behöver vi spicy och fyllig mysmat. Det bjuder vi på ikväll i form av krämig cajunkyckling som vi blandar med zucchini, tomat, vitlök, crème fraiche och pasta. Vi toppar med finriven ost, och heta chili flakes till de modiga.

Taggar:SnabbProteinrik
Allergener:VeteGlutenSulfiterMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Rigatoni

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

2 st

Tomat

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

½ paket

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)830 kcal
Energi (kJ)3471 kJ
Fett36.98 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker11.3 g
Protein53.17 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Finhacka eller pressa vitlök.

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Tillsätt zucchini och tomat till stekpannan och stek i 2-3 min.

Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min. Rör i sparat pastavatten och kycklingbuljong, och koka upp.

Sjud på låg värme tills tjocknad, 2-3 min, rör då och då.

Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av osten. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

5

Rör i färdig pasta i stekpannan.

 

6

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med resterande riven ost och eventuellt chili flakes.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.