topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig cajunkyckling

Krämig cajunkyckling

med finriven ost och heta chili flakes

När det är kallt och mörkt behöver vi spicy och fyllig mysmat. Det bjuder vi på ikväll i form av krämig cajunkyckling som vi blandar med zucchini, tomat, vitlök, crème fraiche och pasta. Vi toppar med finriven ost, och heta chili flakes till de modiga.

Taggar:
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

2

Tomat

300

Strimlad kycklinglårfilé

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

½

Tomatpuré

4

Kycklingbuljong

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)830 kcal
Energi (kJ)3471 kJ
Fett36.98 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker11.3 g
Protein53.17 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt zucchini och tomat till stekpannan och stek i 2-3 min.

Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min. Rör i sparat pastavatten och kycklingbuljong, och koka upp.

Sjud på låg värme tills tjocknad, 2-3 min, rör då och då.

Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av osten. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Tillsätt pasta
5

Rör i färdig pasta i stekpannan.

 

Servera
6

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med resterande riven ost och eventuellt chili flakes.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.