Köttbullar i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

med spaghetti och basilika

Servera familjen en pålitlig klassiker ikväll. Al dente spaghetti får sällskap av hemlagade köttbullar i en mustig och smakrik sås kokad på italiensk tomatsugo, en nypa socker och morötter och zucchini. Ge rätten en lyxig piff med färsk basilika och riven mozzarella som smälter till ett himmelskt gott täcke och som väcker matglädje hos både barn och vuxen. Mamma Mia vad gott!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Spaghetti

250

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300

Tomatsås

4

Köttbuljong

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Zucchini

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

½

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)401 kcal
Energi (kJ)1678 kJ
Fett22.15 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater13.73 g
varav socker12.3 g
Protein36.24 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Riv zucchini och oskalad morot. Finhacka vitlök. Grovhacka basilikabladen.

Koka pasta
2

Tillsätt spaghettin och en generös nypa salt* i det kokande vattnet. Låt koka i 7-9 min, eller tills al dente. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] innan du häller av resten. Lägg sedan tillbaka spaghettin i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

Trilla köttbullar
3

Blanda nötfärs, ägg*, panko och salt* i en bunke. Med fuktade händer, rulla ca 1 msk färs till en liten köttbulle. Lägg på en tallrik och fortsätt med resterande färs, det blir ca 5 köttbullar/person.

Stek köttbullar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 10-12 min, eller tills de fått fin stekyta och är genomstekta. Stek i omgångar om det behövs. Lägg sedan köttbullarna på en ny tallrik. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka tomatsås
5

Hetta upp stekpannan återigen på medelhög värme. Fräs vitlök, morots- och zucchiniriv i 3-4 min. Tillsätt tomatsås, det sparade pastavattnet, köttbuljong och socker*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt köttbullarna och tomatsåsen till kastrullen med spaghetti och rör om väl.

Servera
6

Fördela spaghetti, köttbullar och tomatsås mellan era tallrikar. Garnera med riven mozzarella och basilika, och ropa att maten är klar.