topBanner
Korv med potatismos

Korv med potatismos

Korv med potatismos, rödbets- och äpplecoleslaw

Barnvänlig

Det spröda potatismosets fluffiga bädd ser så drömskt inbjudande ut att du nästan vill ta en middagslur i moset innan du sätter tänderna i det. Servera med korv, rödbets- och äpplecoleslaw, och ett täcke av svalkande crème fraiche.

Allergener:mjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

250 g

Korv, gris/nötkött

½ st

Spetskål

1 st

Rödbeta

1 st

Äpple

1 påse

Bladpersilja

½ st

Citron

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

1 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3485 kJ
Energi (kcal)833 kcal
Fett42 g
varav mättat20 g
Kolhydrater92 g
varav socker27 g
Protein19 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Häll vattnet i en medelstor kastrull och tillsätt en generös nypa salt*.

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar.

Tillsätt potatisen i kastrullen med kokande vatten. Koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek korven 10-12 min. Vänd på dem då och då så att de får en jämn stekyta.

3

Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka bitarna i kastrullen.

Tillsätt smör, mjölk och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa med antingen en potatisstöt, potatispress eller gaffel tills du har ett slätt potatismos.

4

Finstrimla spetskål [1/2 st, 2 pers]. Finstrimla äpple till tändsticksstorlek, alternativt riv det.

Skala och riv rödbeta.

Finhacka persiljeblad (kasta stjälkar), lägg lite åt sidan till garnering.

Dela citron i klyftor.

5

Blanda kål, äpple, rödbeta, persilja, en skvätt citronjuice, crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Fördela potatismos, korv och rödbets- och äppelcoleslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande persilja, och ropa att maten är klar.

Smaklig måltid!