HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKorv Med Potatismos
topBanner
Korv med potatismos

Korv med potatismos

rödbets- och äppelcoleslaw

Allergener:mjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1.33 msk

Potatis

1 msk

Spetskål

¼ tsk

Korv, gris/nötkött

Senap

(Innehållersenap)

Bladpersilja

Citron

Äpple

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

Smör*

Mjölk*

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)86.6606 kcal
Energi (kJ)362.5881 kJ
Fett8.9938 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater0.8375 g
varav socker0.5 g
Protein0.7205 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll vattnet i en medelstor kastrull och tillsätt en generös nypa salt*. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatisen i kastrullen med kokande vatten. Koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek korven i 10-12 min. Vänd på dem då och då så att de får en jämn stekyta.

3

Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa med antingen en potatisstöt, potatispress eller gaffel tills du har ett slätt potatismos.

4

Finstrimla spetskål [1/2 st, 2 pers]. Finstrimla äpple till tändsticksstorlek, alternativt riv det. Skala och riv rödbeta. Finhacka persiljeblad (kasta stjälkar), lägg lite åt sidan till garnering. Dela citron i klyftor.

5

Blanda kål, äpple, rödbeta, persilja, en skvätt citronjuice, crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela potatismos, korv och rödbets- och äppelcoleslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande persilja, och ropa att maten är klar.