Korv med potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Korv med potatismos

Korv med potatismos

rödbets- och äppelcoleslaw

.

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Crème fraiche

500

Potatis

200

Spetskål

Korv

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

1

Bladpersilja

½

Citron

1

Äpple

1

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Mjölk

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)87 kcal
Energi (kJ)363 kJ
Fett8.99 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater0.84 g
varav socker0.5 g
Protein0.72 g
Salt0.8 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll vattnet i en medelstor kastrull och tillsätt en generös nypa salt*. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatisen i kastrullen med kokande vatten. Koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek korven i 10-12 min. Vänd på dem då och då så att de får en jämn stekyta.

3

Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa med antingen en potatisstöt, potatispress eller gaffel tills du har ett slätt potatismos.

4

Finstrimla spetskål [1/2 st, 2 pers]. Finstrimla äpple till tändsticksstorlek, alternativt riv det. Skala och riv rödbeta. Finhacka persiljeblad (kasta stjälkar), lägg lite åt sidan till garnering. Dela citron i klyftor.

5

Blanda kål, äpple, rödbeta, persilja, en skvätt citronjuice, crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela potatismos, korv och rödbets- och äppelcoleslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande persilja, och ropa att maten är klar.