topBanner
Klassisk ostburgare

Klassisk ostburgare

med rödlök, ketchup och senap

Snabblagad

Yes, hamburgare till middag! Här är ett snabblagat recept på ostburgare du lika enkelt lagar på grillen som på spisen. Varma briochebröd omfamnar saftig nötfärsburgare täckt med smält mozzarella, tomat, rödlök och sallad. Ketchup och senap ger den perfekta avslutande touchen. Bara att hugga in!

Allergener:mjölkäggglutensenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

3 g

Italian Style kryddmix

50 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

2 st

Briochebullar

(Innehållermjölk, ägg, glutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja)

½ st

Lök

1 st

Tomat

50 g

Ketchup

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

1 påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2883 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett37 g
varav mättat15 g
Kolhydrater48 g
varav socker23 g
Kostfiber2 g
Protein43 g
Kolesterol0 mg
Salt9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C.Blanda nötfärs, Italian Style kryddmix, salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar i en bunke med varsam hand.

2

Forma färsen till burgare, ca 1 cm tjocka och något bredare än hamburgerbröden. Det blir 1 burgare per person. Placera dem på en tallrik.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 3-4 min på varje sida. När det återstår ca 2 min av tillagningstiden, strö över mozzarella och täck med ett lock så smälter osten fortare.På grillen: Grilla burgarna i 3-4 min på varje sida, eller tills de är genomstekta med ordentlig stekyta.VIKTIGT: Burgarna är färdiglagade när köttet är genomstekt utan inslag av rosa.

4

Värm briochebullarna direkt på gallret i ugnen i ca 3 min.På grillen: Dela briochebullarna och grilla halvorna i 2-3 min tills de är genomvarma med något krispig yta.

5

Finhacka lök. Grovhacka tomat.

6

Dela bullarna, om du inte redan gjort det. Bre bottnen med ketchup och senap, strö över lök och lägg burgarna ovanpå. Toppa med tomat och salladmix och sätt på locket.Blanda resterande salladsblad med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* och servera vid sidan av.