topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk ostburgare

Klassisk ostburgare

med rödlök, ketchup och senap

Yes, hamburgare till middag! Här är ett snabblagat recept på ostburgare du lika enkelt lagar på grillen som på spisen. Varma briochebröd omfamnar saftig nötfärsburgare täckt med smält mozzarella, tomat, rödlök och sallad. Ketchup och senap ger den perfekta avslutande touchen. Bara att hugga in!

Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

3

Italian Style kryddmix

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Briochebröd

½

Lök

1

Tomat

50

Ketchup

75

Salladsmix

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)339 kcal
Energi (kJ)1418 kJ
Fett19.76 g
varav mättat10 g
Kolhydrater7.63 g
varav socker15.3 g
Protein31.9 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Blanda färs
1

Sätt ugnen på 200°C. Blanda nötfärs, Italian Style kryddmix, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* i en bunke med varsam hand.

Forma burgare
2

Forma färsen till burgare, ca 1 cm tjocka och något bredare än hamburgerbröden. Det blir 1 burgare per person. Placera dem på en tallrik.

Stek burgare
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 3-4 min på varje sida. När det återstår ca 2 min av tillagningstiden, strö över mozzarella och täck med ett lock så smälter osten fortare. På grillen: Grilla burgarna i 3-4 min på varje sida, eller tills de är genomstekta med ordentlig stekyta. VIKTIGT: Burgarna är färdiglagade när köttet är genomstekt utan inslag av rosa.

Värm bröd
4

Värm briochebullarna direkt på gallret i ugnen i ca 3 min. På grillen: Dela briochebullarna och grilla halvorna i 2-3 min tills de är genomvarma med något krispig yta.

Förbered grönsaker
5

Finhacka lök. Grovhacka tomat.

Servera
6

Dela bullarna, om du inte redan gjort det. Bre bottnen med ketchup och senap, strö över lök och lägg burgarna ovanpå. Toppa med tomat och salladmix och sätt på locket. Blanda resterande salladsblad med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* och servera vid sidan av.