HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKlassisk Ostburgare
topBanner
Klassisk ostburgare

Klassisk ostburgare

med rödlök, ketchup och senap

Snabblagad

Yes, hamburgare till middag! Här är ett snabblagat recept på ostburgare du lika enkelt lagar på grillen som på spisen. Varma briochebröd omfamnar saftig nötfärsburgare täckt med smält mozzarella, tomat, rödlök och sallad. Ketchup och senap ger den perfekta avslutande touchen. Bara att hugga in!

Allergener:senapmjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Tomat

12.5 g

Nötfärs

50 g

Italian Style kryddmix

50 g

Salladsmix

2 st

Senap

(Innehållersenap)

¼ tsk

Mozzarella

(Innehållermjölk)

Ketchup

Lök

Briochebullar

(Innehållermjölk, ägg, glutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

Ingår inte i din leverans

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2572.8984 kJ
Energi (kcal)614.9375 kcal
Fett27.5163 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater50.825 g
varav socker23.1 g
Protein39.42 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Blanda nötfärs, Italian Style kryddmix, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* i en bunke med varsam hand.

2

Forma färsen till burgare, ca 1 cm tjocka och något bredare än hamburgerbröden. Det blir 1 burgare per person. Placera dem på en tallrik.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 3-4 min på varje sida. När det återstår ca 2 min av tillagningstiden, strö över mozzarella och täck med ett lock så smälter osten fortare. På grillen: Grilla burgarna i 3-4 min på varje sida, eller tills de är genomstekta med ordentlig stekyta. VIKTIGT: Burgarna är färdiglagade när köttet är genomstekt utan inslag av rosa.

4

Värm briochebullarna direkt på gallret i ugnen i ca 3 min. På grillen: Dela briochebullarna och grilla halvorna i 2-3 min tills de är genomvarma med något krispig yta.

5

Finhacka lök. Grovhacka tomat.

6

Dela bullarna, om du inte redan gjort det. Bre bottnen med ketchup och senap, strö över lök och lägg burgarna ovanpå. Toppa med tomat och salladmix och sätt på locket. Blanda resterande salladsblad med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* och servera vid sidan av.