HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungsstekt Halloumi
topBanner
Honungsstekt halloumi

Honungsstekt halloumi

med mild tzatziki och oreganokryddade pommes

SkƤm bort dig sjƤlv med en syndigt god middag i grekisk stil. Sprƶda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och halloumi stekt i honung och citron Ƥr precis sƄ gott som det lƄter. Ihop med tzatziki och en frƤsch sallad med rostade kƶrsbƤrstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag pƄ nolltid!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjƶlk

LƤs produktetiketten fƶr att fƄ all information om ingredienser och allergener. VƤnligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvƄrighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

125 g

KƶrsbƤrstomater

1 st

Ekologisk citron

½ g

Torkad oregano

200 g

Halloumi

(InnehƄllermjƶlk)

1 st

Vitlƶksklyfta

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(InnehƄllermjƶlk)

12.5 g

Honung

60 g

Salladsmix

NƤringsvƤrden
NƤringsvƤrdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)642.305 kcal
Energi (kJ)2687.4041 kJ
Fett29.3835 g
varav mƤttat18.3 g
Kolhydrater58.5699 g
varav socker16.6 g
Protein32.0793 g
Salt2.7 g
Kƶksredskap
Kƶksredskaparrow down iconarrow down icon
•BakplĆ„t
•Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen pÄ 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1/2 cm tunna pommes. Lägg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. Blanda med olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

2

Halvera körsbärstomater och placera dem pÄ en ny plÄt med bakplÄtspapper. Blanda dem med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min. Finhacka eller pressa vitlök. Riv hälften av gurkan, och skär resten i skivor eller halvmÄnar. Skölj salladsmix. Dela citron i klyftor.

3

SkƤr halloumi i tvƄ skivor per person.

4

Pressa ur sÄ mycket vätska som möjligt frÄn den rivna gurkan. Blanda yoghurt, vitlök, riven gurka, en nypa salt* och peppar* i en skÄl. Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix, en skvätt citronjuice i en ny skÄl. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. 

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna pÄ medelhög värme när det ÄterstÄr 5 min av pommes tillagningstid. Stek halloumi i 2 min pÄ varje sida, eller tills gyllene. Ringla över honung [1/2 paket, 2P] och en skvätt citronjuice när 1 min ÄterstÄr, och vänd skivorna sÄ de täcks.

6

LƤgg upp oreganopommes, citron- och honungsstekt halloumi och ugnsrostad tomatsallad pƄ tallrikar. Servera med tzatziki och citronklyftor.