SkƤm bort dig sjƤlv med en syndigt god middag i grekisk stil. Sprƶda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och halloumi stekt i honung och citron Ƥr precis sƄ gott som det lƄter. Ihop med tzatziki och en frƤsch sallad med rostade kƶrsbƤrstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag pƄ nolltid!
LƤs produktetiketten fƶr att fƄ all information om ingredienser och allergener. VƤnligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
125 g
KƶrsbƤrstomater
1 st
Ekologisk citron
½ g
Torkad oregano
200 g
Halloumi
(InnehƄllermjƶlk)1 st
Vitlƶksklyfta
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(InnehƄllermjƶlk)12.5 g
Honung
60 g
Salladsmix
SƤtt ugnen pĆ„ 220°C/200°C varmluft.Ā SkƤr potatis i 1/2 cm tunna pommes.Ā LƤgg dem pĆ„ en plĆ„t med bakplĆ„tspapper. Blanda med olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.Ā
Halvera körsbärstomater och placera dem pÄ en ny plÄt med bakplÄtspapper. Blanda dem med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min. Finhacka eller pressa vitlök. Riv hälften av gurkan, och skär resten i skivor eller halvmÄnar. Skölj salladsmix. Dela citron i klyftor.
SkƤr halloumi i tvƄ skivor per person.
Pressa ur sĆ„ mycket vƤtska som mƶjligt frĆ„n den rivna gurkan.Ā Blanda yoghurt, vitlƶk, riven gurka, en nypa salt* och peppar* i en skĆ„l.Ā Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix, en skvƤtt citronjuice i en ny skĆ„l. TillsƤtt Ƥven en skvƤtt olivolja* om du ƶnskar.Ā
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna pÄ medelhög värme när det ÄterstÄr 5 min av pommes tillagningstid. Stek halloumi i 2 min pÄ varje sida, eller tills gyllene. Ringla över honung [1/2 paket, 2P] och en skvätt citronjuice när 1 min ÄterstÄr, och vänd skivorna sÄ de täcks.
LƤgg upp oreganopommes, citron- och honungsstekt halloumi och ugnsrostad tomatsallad pƄ tallrikar. Servera med tzatziki och citronklyftor.