Honungs- och senapsglaserat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och senapsglaserat fläskkött

Honungs- och senapsglaserat fläskkött

med grovt potatismos och söt rödlökssky

Ikväll frestar vi med honungs- och senapsglaserat fläskkött med grovt potatismos och söt rödlökssky. Vi steker fläskkött til perfektion, och glaserar det sen med honung och senap. Det grova potatismoset innehåller förutom potatis även grönkål och morötter. Rödlökskyn får ett spännande twist av lingonsylt, rödvinssås och balsamvinäger.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

400 g

Småpotatis

50 g

Grönkål, skuren

250 g

Broccoli

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Lingonsylt

30 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

2 g

Köttbuljong

250 g

Skivad fläskkotlett

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)573 kcal
Energi (kJ)2396 kJ
Fett20.3 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater55.8 g
varav socker20.6 g
Protein37.2 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skär morot (oskalad) i 2 cm tjocka skivor. Koka morot och potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Tillsätt grönkål när det återstår 2 min av potatisens koktid. Häll av vattnet och lägg tillbaka morot, kål och potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör* och sätt åt sidan under lock.

Rosta broccoli
2

Skär broccoli i små buketter, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills mjuk.

Laga sås
3

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök under omrörning i 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger och vatten* [1/2 dl | 1 dl], och rör tills vätskan nästan har avdunstat. Rör i lingonsylt, rödvinssås [1/2 paket, 2P] och köttbuljong [1/2 paket, 2P]. Sjud tills såsen har tjocknat något, 2-3 min. Ställ åt sidan i en skål, och skölj av stekpannan.

Stek kött
4

Krydda kotletter med en nypa salt*. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme. Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Glasera kött
5

Ta av stekpannan från värme och rör i senap, honung- och senapsdressing, vatten* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt*. Vänd kött så det täcks av glaze.

Servera
6

Lägg upp honungs- och senapsglaserat fläskkött på tallrikar och toppa med senapsglaze. Servera med potatismos och rostad broccoli, och skeda över rödlökssky.