HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekt Kycklingfilé
topBanner
Gyllenstekt kycklingfilé

Gyllenstekt kycklingfilé

med krämig pepparsås och rostade grönsaker

Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

110 g

Zucchini

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Röd paprika

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Rödlök

1 st

Morot

150 g

Basmati vildris

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 4)

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)745.92 kcal
Energi (kJ)3120.9292 kJ
Fett28.415 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater75.6345 g
varav socker15.7 g
Protein47.0015 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.

2

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.

3

Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills mjuka, 25-30 min.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 6-7 min per sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över den till en tallrik och täck för att hålla värme. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en generös nypa peppar* i stekpannan. Koka såsen tills den är uppvärmd, 3-4 min. Rör i gräslök och krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk].

6

Fördela riset och rostade grönsaker. Toppa med kyckling och krämig pepparsås.