Skip to main content
Grön pestopizza med zucchini och avokado
Grön pestopizza med zucchini och avokado

Grön pestopizza med zucchini och avokado

med fänkål- och rucolasallad

Denna vegetariska pizza lagas på ett lite speciellt sätt – alla ingredienserna tillsätts nämligen först efter att botten har gräddats. Pesto, stekt zucchini och avokado skapar en symfoni av smaker och texturer tillsammans med färsk basilika och krämig gräddfilssås. Vi serverar vår härliga pizza med en fräsch fänkål- och rucolasallad och gräddfilssås.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1 st

Zucchini

1 st

Avokado

120 g

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Citron

40 g

Rucola

½ st

Fänkål

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4369 kJ
Energi (kcal)1044 kcal
Fett53.4 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater102.5 g
varav socker9.7 g
Kostfiber10.2 g
Protein30.4 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Grädda pizza
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 15 cm i diameter.

Lägg försiktigt över degen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Halvera fänkål och använd en potatisskalare för att skala den i band på längden. Finhacka den innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.

Skölj rucola.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i 1 cm tunna skivor.

Stek zucchini
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini i 5–6 min, eller tills den mjuknar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Blanda sallad
4

Under tiden, halvera citron.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv basilikablad i grova bitar.

Blanda rucola, fänkål, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda vitlök, gräddfil och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Toppa pizza
5

Bre färdiga pizzabottnar med pesto.

Toppa med zucchini, avokado och finriven ost.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar.

Toppa pizza med basilika och ringla över gräddfilssås.