Denna vegetariska pizza lagas på ett lite speciellt sätt – alla ingredienserna tillsätts nämligen först efter att botten har gräddats. Pesto, stekt zucchini och avokado skapar en symfoni av smaker och texturer tillsammans med färsk basilika och krämig gräddfilssås. Vi serverar vår härliga pizza med en fräsch fänkål- och rucolasallad och gräddfilssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Zucchini
1 st
Avokado
120 g
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
1 st
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Citron
40 g
Rucola
½ st
Fänkål
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 15 cm i diameter.
Lägg försiktigt över degen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Under tiden, skär zucchini i 2 cm stora bitar.
Halvera fänkål och använd en potatisskalare för att skala den i band på längden. Finhacka den innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.
Skölj rucola.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i 1 cm tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini i 5–6 min, eller tills den mjuknar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Under tiden, halvera citron.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv basilikablad i grova bitar.
Blanda rucola, fänkål, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Blanda vitlök, gräddfil och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Bre färdiga pizzabottnar med pesto.
Toppa med zucchini, avokado och finriven ost.
Lägg upp sallad i skålar.
Toppa pizza med basilika och ringla över gräddfilssås.