Skip to main content
Fläskytterfilé i basilikagräddsås
Fläskytterfilé i basilikagräddsås

Fläskytterfilé i basilikagräddsås

med kokt potatis och frisk päronsallad

Kvällens middag består av klassiska komponenter – kött, potatis, sås och en god sallad! Den ugnsrostade fläskytterfilén smaksätts med örtkryddor och serveras med kokt potatis och en gräddig basilikasås. Salladen bjuder på både syrlighet och sötma med päron och honung- och senapsdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Snabb
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Nötter
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnötter

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Honung- & senapsdressing

60 g

Salladsmix

1 st

Basilika

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

¼ msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3104 kJ
Energi (kcal)742 kcal
Fett43.4 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater50 g
varav socker14.1 g
Kostfiber5.9 g
Protein39.7 g
Salt3.6 g
Calcium0.4 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med salt och en nypa peppar. Sätt åt sidan under lock.

Tillaga kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. 

Tillsätt kött och krydda med salt och Vitlöksflörter. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. 

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min. 

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka basilikablad.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Blanda sallad
4

Blanda salladsmix, päron, honung- och senapsdressing och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Laga sås
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Fräs vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och basilika. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Krydda med salt och en generös nypa peppar.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.

Skeda sås över potatis och kött och garnera sallad med valnötter.