Kvällens middag består av klassiska komponenter – kött, potatis, sås och en god sallad! Den ugnsrostade fläskytterfilén smaksätts med örtkryddor och serveras med kokt potatis och en gräddig basilikasås. Salladen bjuder på både syrlighet och sötma med päron och honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Valnötter
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Honung- & senapsdressing
60 g
Salladsmix
1 st
Basilika
1 st
Päron
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
¼ msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med salt och en nypa peppar. Sätt åt sidan under lock.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt och Vitlöksflörter. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka basilikablad.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Blanda salladsmix, päron, honung- och senapsdressing och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.
Fräs vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och basilika. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Krydda med salt och en generös nypa peppar.
Skär kött i 2 cm breda skivor.
Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.
Skeda sås över potatis och kött och garnera sallad med valnötter.