
Korv är ett säkert kort som brukar gå hem hos både stora och små, och den här rätten är inget undantag. Men i kväll tar vi vår korv till nästa nivå med en härlig BBQ-glasering med karamelliserad rödlök och serverar den med kokt potatis som smaksätts med persilja och majonnäs. Vi serverar också en smarrig kålsallad med äpple och citron som grönt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
320 g
Korv
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
150 g
Kålmix
½ st
Äpple
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Citron
400 g
Småpotatis
1 st
Lök
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserad.
Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vänd ner äpple och kålmix i skålen och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekt.
Tillsätt BBQ-sås och karamelliserad lök, rör om och stek i 1–2 min, tills genomvarmt.

Under tiden, finhacka persilja.
Blanda persilja, majonnäs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] med kokt potatis precis innan servering.

Lägg upp potatis, sallad och korv på tallrikar.
Toppa korv med resterande BBQ-sås.