Baharatköttfärs

Baharatköttfärs

med mandlar och persilja

Barnvänlig

Vår kock Sophie har botaniserat i världens skafferi och presenterar här ett spännande vardagdsrecept på persiljecouscous och baharatköttfärs - mellanösterns favoritkryddblandning med en oerhörd smakrikedom. Färsen steks tillsammans med grönsaker och krossade tomater till en aromatisk och smakintensiv gryta som kommer få dina smaklökar att dansa magdans av glädje. Mandlar och en klick gräddfil ger rätten final med stil.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenmjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot, gul

1 st

Röd paprika

1 st

Citron

1 påse

Bladpersilja

4 g

Köttbuljong

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

250 g

Nötfärs

2 g

Baharat kryddmix

1 burk

Krossade tomater

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2642 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett24 g
varav mättat9 g
Kolhydrater54 g
varav socker25 g
Kostfiber9 g
Protein38 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök.Riv oskalad morot.Kärna ur och skär paprika i 2 cm breda bitar.Riv citronzest och dela citronen i klyftor.Grovhacka persilja.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Koka upp vatten (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull.Tillsätt couscous och en skvätt olivolja. Rör om, sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i ca 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 2-3 min.

4

Tillsätt nötfärsen, hacka den med stekspaden och stek i 3-4 min, eller tills den fått fin stekyta.Tillsätt vitlök, citronzest och baharat kryddmix och stek ca 1 min.Rör ner krossade tomater, vatten (se ingredienslistan) och salt. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

5

Tillsätt hälften av persiljan till couscousen och fluffa upp den med en gaffel.

6

Fördela persiljecouscous och baharatköttfärs mellan era tallrikar.Toppa med mandlar, resterande persilja och en klick gräddfil.Servera med citronklyftor vid sidan av.