HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginegryta
topBanner
Auberginegryta

Auberginegryta

med svarta bönor, pärlcouscous och mandlar

Ikväll kan ni se fram emot en välsmakande auberginegryta med svarta bönor, rödlök, purjolök och vår färdiga kryddblandning med det vackra namnet Medelhavets Pärla. En ytterst smakfull vardagsrätt som serveras med buljongkokta pärlcouscous blandat med basilika. Vi toppar med salladost, mandlar och lime, och så är det bara att hugga in!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:NötterVeteGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

170 g

Pärlcouscous

(InnehållerVete, Gluten)

1 st

Paprika

4 g

Grönsaksbuljong

1 portionspåse

Basilika

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

25 g

Ketchup

1 paket

Krossade tomater

4 g

Medelhavets Pärla

½ paket

Svarta bönor

1 st

Citron

1 st

Rödlök

1 st

Aubergine

1 st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 4)

4 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)792 kcal
Energi (kJ)3313 kJ
Fett26.06 g
varav mättat13 g
Kolhydrater97.67 g
varav socker29.7 g
Protein31.76 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och en nypa salt*. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.

2

Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 15-20 min, tills mjuk och gyllene.

3

Halvera purjolök på längden och skiva den sen tunt. Finhacka rödlök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär citron i klyftor. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P].

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek purjolök, lök och paprika i 5 min. Rör i krossade tomater, ketchup, Medelhavets Pärla, vatten* [2 msk | 4 msk] och smör* [1 msk | 2 msk]. Sänk till låg värme och koka tills grytan börjar tjockna, 5 min. Tillsätt svarta bönor och färdigrostad aubergine till stekpannan, och låt värmas upp i 1 min. Krydda med salt*, peppar* och en generös skvätt citronjuice.

5

Grovhacka mandlar och basilika. Blanda färdig pärlcouscous med hälften av basilikan.

6

Lägg upp basilika-pärlcouscous i skålar och toppa med auberginegryta. Smula över grekisk salladsost. Garnera med mandlar och resterande basilika. Servera med citronklyftor.