Vegetariska piroger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med skogschampinjoner, dukkah och avokadosallad

Frasiga, fyllda och smakrika piroger är ett snabbt och gott sätt att stilla hungern. Med en perfekt kombination av inbakta champinjoner, rödlök och zucchini och härliga smaksättningar i form av salladsost och kryddig dukkah är dessa vegetariska piroger en kulinarisk och mättande jackpot. Servera med en fräsch sallad av uppfriskande pepprig rucola och len avokado för en välbalanserad smakupplevelse.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Dukkah

150

Grekisk salladsost

1

Zucchini

200

Skogschampinjoner

1

Rödlök

70

Rucola

1

Citron

1

Pajdeg

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

½

Ägg

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)17 kcal
Energi (kJ)72 kJ
Fett1.17 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater0.19 g
varav socker0.2 g
Protein1.48 g
Salt0 g

Instruktioner

Pressa ur vätska
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Skär svamp i tunna skivor. Grovriv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Pressa ur vätskan från zucchinin med händerna.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, svamp, zucchini och dukkah i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Tillsätt salladsost
3

Smula salladsost ner i stekpannan, rör om och stek pirogfyllningen i ca 2 min.

Vik ihop piroger
4

Skär pajdegen i cirklar (2 st/person). Lägg fyllningen på ena halvan av varje cirkel - undvik vätskan. Vik över andra halvan och förslut varje pirog med hjälp av en gaffel. Placera pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ett ägg* och pensla pirogerna. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, ca 10 min.

Förbered sallad
5

Skär avokado i 1 cm stora bitar. Dela citron i klyftor. Blanda avokado, rucola [1/2 påse, 2 pers], en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Servera
6

Servera pirogerna tillsammans med den friska avokadosalladen och hugg in.