topBanner
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med skogschampinjoner, dukkah och avokadosallad

Frasiga, fyllda och smakrika piroger är ett snabbt och gott sätt att stilla hungern. Med en perfekt kombination av inbakta champinjoner, rödlök och zucchini och härliga smaksättningar i form av salladsost och kryddig dukkah är dessa vegetariska piroger en kulinarisk och mättande jackpot. Servera med en fräsch sallad av uppfriskande pepprig rucola och len avokado för en välbalanserad smakupplevelse.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Zucchini

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

150 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Pajdeg

(Innehållergluten)

1 st

Avokado

½ påse

Rucola

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3981 kJ
Energi (kcal)952 kcal
Fett59 g
varav mättat29 g
Kolhydrater57 g
varav socker12 g
Protein30 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva rödlök tunt.Skär svamp i tunna skivor.Grovriv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Pressa ur vätskan från zucchinin med händerna.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, svamp, zucchini och dukkah i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

3

Smula salladsost ner i stekpannan, rör om och stek pirogfyllningen i ca 2 min.

4

Skär pajdegen i cirklar (2 st/person). Lägg fyllningen på ena halvan av varje cirkel - undvik vätskan.Vik över andra halvan och förslut varje pirog med hjälp av en gaffel.Placera pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ett ägg* och pensla pirogerna. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, ca 10 min.

5

Skär avokado i 1 cm stora bitar. Dela citron i klyftor. Blanda avokado, rucola [1/2 påse, 2 pers], en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en salladsskål.

6

Servera pirogerna tillsammans med den friska avokadosalladen och hugg in.