HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariska Linsbiffar
topBanner
Vegetariska linsbiffar

Vegetariska linsbiffar

med grekisk potatis och hemlagad tzatziki

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland! Vi lagar saftiga linsbiffar som får massor av smak av persilja, oregano och grekisk salladsost. Samtidigt rostar vi potatis och paprika i ugnen. Givetvis hinner vi också svänga ihop en ljuvlig tzatziki, som fulländar rätten. Så är det bara att hugga in!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

125 g

Körsbärstomater

1 paket

Gröna linser

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Basilika

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Gurka

150 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

½ st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

500 g

Potatis

1 g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1.5 tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)832 kcal
Energi (kJ)3483 kJ
Fett26.7 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater100.25 g
varav socker18.6 g
Protein44.41 g
Salt5.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, hälften av oreganon, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. TIPS: Använd två plåtar vid behov. Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm tunna strimlor. Tillsätt paprika till plåten när det återstår 15 min av pommesens tillagningstid. 

2

Finhacka basilika (spara några blad till garnering). Finhacka lök [1/2 st, 2P] och persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera körsbärstomater.

3

Skölj linser i en sil under kallt vatten. Blanda linser med lök, persilja, vetemjöl* [2 msk | 4 msk], panko, salt* [1½ tsk | 3 tsk], en generös nypa peppar*, resterande oregano och hälften av vitlöken. Tillsätt ägg* [2 st | 4 st] och smula i hälften av salladsosten . Blanda väl.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Ta 2 msk färs och forma en biff (3 per person) med fuktiga händer. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills brynta. TIPS: Vänd inte biffarna för tidigt, då kan de gå sönder.

5

Riv gurka [1/2 st, 2P] grovt och pressa ur vätska över ett durkslag. Blanda gurka, yoghurt och resterande vitlök i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda färdiga potatis och paprika med körsbärstomater och basilika på plåten.

6

Lägg upp grekisk potatis och biffar på tallrikar. Smula över resterande salladsost på potatisen och garnera med basilikablad. Servera med tzatziki.