topBanner
Tikka masala med blomkål

Tikka masala med blomkål

quinoa, koriander och aprikoschutney

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fyld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat & grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt & syrlig aprikoschutney!

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:mjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Trefärgad quinoa

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

2 st

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spenat

½ burk

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

½ st

Chili

1 påse

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Innehållersenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2091 kJ
Energi (kcal)500 kcal
Fett20 g
varav mättat10 g
Kolhydrater60 g
varav socker25 g
Protein16 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av i en sil, lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.

2

Finhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en djup stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning, 2-3 min. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka tomat.

3

Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills blomkål börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat och stek i ytterligare 2-3 min. Grovhacka koriander. Skölj spenat.

4

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk , 2 P], tikka masala och hälften av koriandern till stekpannan. Stek under omrörning, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, och smaka av med salt* och peppar*. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är lagom mjuk. TIPS: Smaka på blomkålen efter några min för att kontrollera konsistensen.

5

Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och finhacka.

6

Lägg upp quinoa på en sida av skålen och tikka masala på andra sidan. Garnera med chili och resterande koriander. Servera med aprikoschutney.