Tikka masala med blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala med blomkål

Tikka masala med blomkål

quinoa, koriander och aprikoschutney

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fyld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat & grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt & syrlig aprikoschutney!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

2 st

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ burk

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

100 g

Trefärgad quinoa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)506 kcal
Energi (kJ)2118 kJ
Fett19.7 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater60.5 g
varav socker26 g
Protein16.4 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka quinoa
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av i en sil, lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Täck med lock och ställ åt sidan.

Stek lök
2

Finhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en djup stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning, 2-3 min. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka tomat.

Stek grönsaker
3

Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills blomkål börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat och stek i ytterligare 2-3 min. Grovhacka koriander. Skölj spenat.

Koka tikka masala
4

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk , 2 P], tikka masala och hälften av koriandern till stekpannan. Stek under omrörning, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, och smaka av med salt* och peppar*. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är lagom mjuk. TIPS: Smaka på blomkålen efter några min för att kontrollera konsistensen.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och finhacka. 

Servera
6

Lägg upp quinoa på en sida av skålen och tikka masala på andra sidan. Garnera med chili och resterande koriander. Servera med aprikoschutney.