HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThai Inspirerad Lax
topBanner
Thai-inspirerad lax

Thai-inspirerad lax

med currysås, citrongräs och ris

Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het currypasta i centrum och citrongräs och sojasås som smaksättning blir det hela familjens favorit. Servera kycklingcurryn med ris och färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:Snabb
Allergener:SenapGlutenSojaFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Morot

110 g

Zucchini

1 st

Citrongräs

½ st

Ingefära

200 ml

Kokosmjölk

20 g

Gul currypasta

(InnehållerSenap)

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

250 g

Laxfilé

(InnehållerFisk)

½ portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)782 kcal
Energi (kJ)3273 kJ
Fett38.81 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater73.72 g
varav socker7.1 g
Protein34.65 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna morot [oskalad] i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera morot och zucchini i en ugnsform. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-12 min.

3

Banka citrongräs med en träsked. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Blanda ingefära, kokosmjölk, sojasås, currypasta, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt sedan citrongräs. 

4

Torka lax torr med hushållspapper och krydda med en nypa salt* och peppar* på båda sidor.

5

Ta ut ugnsformen efter tillagningstiden och tillsätt kokosmjölksmix. Placera lax ovanpå grönsakerna, med skinnsidan upp. Ringla över lite olivolja* och tillaga i ugnen i ytterligare 8-10 min, eller tills laxen är genomstekt. Plocka bort citrongräs från currysåsen innan servering. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

6

Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med grönsaker och lax - se till att få med all sås. Garnera med koriander.