topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliolini

Tagliolini

med krämig pesto, tomat och zucchini

Slå dig till bords och rulla gaffeln full av färsk tagliolini och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och zucchini, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Vitlöksklyfta

1

Citron

1

Basilika

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

8

Grönsaksbuljong

1

Zucchini

2

Tomat

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

20

Finriven ost

250

Tagliolini

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)265 kcal
Energi (kJ)1108 kJ
Fett24.3 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater6.39 g
varav socker4.8 g
Protein3.73 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini i halvmånar. Grovhacka tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.

Förbered frukt & grönt
2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.

Koka pasta
3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.

Koka sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min eller tills såsen är uppvärmd. 

Tillsätt pesto
5

Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela pasta och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor.