
En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga tacoskål innehåller kryddig kyckling, svarta bönor och en underbar paprikasalsa. Vi toppar tacoskålen med koriander, limeklyftor och krämig mozzarella.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
½
Svarta bönor
1
Chiliflakes
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1
Paprika
1
Koriander
0.15
Tomatpuré
150
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
1
Ekologisk lime
Smör (steg 1)
1
Vatten (steg 4)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka tomat och paprika. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.

Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning tills brynt och genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt svarta bönor, tomatpuré [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes till stekpannan. Stek i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Skippa chilin om du inte gillar stark mat.

Blanda tomat, paprika, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Lägg upp vitlöksris, tacokyckling och salsa i skålar. Toppa med mozzarella och garnera med resterande koriander. Servera med limeklyftor.