topBanner
Tacobowl

Tacobowl

med kyckling, bönor och tomatsalsa

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga tacoskål innehåller kryddig kyckling, svarta bönor och en underbar paprikasalsa. Vi toppar tacoskålen med koriander, limeklyftor och krämig mozzarella.

Taggar:Rapid
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

½ paket

Svarta bönor

1 g

Chili flakes

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Gul paprika

1 påse

Koriander

0.15 burk

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1) efter behov

(Innehållermjölk)

1 msk

Vatten* (steg 4)

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2872 kJ
Energi (kcal)686 kcal
Fett20 g
varav mättat9 g
Kolhydrater77 g
varav socker10 g
Protein45 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka tomat och paprika. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.

3

Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning tills brynt och genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Tillsätt svarta bönor, tomatpuré [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes till stekpannan. Stek i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

TIPS: Skippa chilin om du inte gillar stark mat.

5

Blanda tomat, paprika, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp vitlöksris, tacokyckling och salsa i skålar. Toppa med mozzarella och garnera med resterande koriander. Servera med limeklyftor.