Skip to main content
Svamppizza

Svamppizza

med spenat och tomatsallad

4.2
(1,7 tn)

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Champinjoner

1

Vitlöksklyfta

60

Spenat

150

Crème fraiche

1

Pizzadeg

(Innehåller: Vete, Gluten)

100

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

½

Basilika

2

Tomat

4

Vitlöksflörter

15

Balsamvinäger

Ingår inte i din leverans

¼

Socker

Näringsvärden

Energi (kcal)718 kcal
Energi (kJ)3002 kJ
Fett19.8 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater93.4 g
varav socker3.7 g
Protein27.1 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en stor bakplåt (två plåtar för 4 personer). Skiva svamp tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Plocka av några basilikablad, och finhacka resten [1/2 påse, 2 pers].

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svamp och vitlök, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 3-4 min tills gyllene.

Koka spenatsås
3

Tillsätt crème fraiche, hackad basilika och Vitlöksflörter till stekpannan. Sjud i 1 min. Tillsätt spenat och låt den slokna, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Baka pizza
4

Rulla ut din pizzadeg och det medföljande bakplåtspapperet. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna 1 cm kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

Blanda tomatsallad
5

Skär tomat i smala klyftor. Blanda dem med balsamvinäger och socker* (se ingredienslistan).

Servera
6

Toppa pizza med basilikablad och servera med tomatsallad.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova