
Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
150
Crème fraiche
1
Pizzadeg
(Innehåller: Vete, Gluten)
100
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
½
Basilika
2
Tomat
4
Vitlöksflörter
15
Balsamvinäger
¼
Socker

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en stor bakplåt (två plåtar för 4 personer). Skiva svamp tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Plocka av några basilikablad, och finhacka resten [1/2 påse, 2 pers].

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svamp och vitlök, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 3-4 min tills gyllene.

Tillsätt crème fraiche, hackad basilika och Vitlöksflörter till stekpannan. Sjud i 1 min. Tillsätt spenat och låt den slokna, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Rulla ut din pizzadeg och det medföljande bakplåtspapperet. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna 1 cm kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

Skär tomat i smala klyftor. Blanda dem med balsamvinäger och socker* (se ingredienslistan).

Toppa pizza med basilikablad och servera med tomatsallad.