topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta köttbullar

Stekta köttbullar

med lent potatismos och krämig gräddsås

Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Supersaftiga, krispiga köttbullar med silkeslent potatismos. De sötsura gurkorna skapar perfekt balans och den ljuvliga gräddsåsen fulländar denna fantastiska måltid.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

1

Gurka

1

Dill

25

Vitvinsvinäger

4

Köttbuljong

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

500

Bakpotatis

250

Blandfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Morot

½

Lök

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

2

Mjölk (steg 1)

½

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 5)

¼

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)891 kcal
Energi (kJ)3728 kJ
Fett51.86 g
varav mättat23.2 g
Kolhydrater69.3 g
varav socker15.9 g
Protein36.39 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Mosa potatis
1

Koka upp lättsaltat* vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg potatis tillbaka i kastrullen. Mosa med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Sätt lock på för att hålla på värmen.

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna halvmånar. Finhacka dill. Placera gurka, vitvinsvinäger, hälften av dillen, socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en skål. Tillsätt vatten* till gurkan är täckt. Rör om och sätt åt sidan tills servering. 

Stek köttbullar
3

Blanda blandfärs, kycklingbuljong, ägg* [1 st | 2 st], panko och en nypa salt* i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 per person. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Finhacka morot (oskalad). Skiva lök [1/2 st, 2P] tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.

Koka gräddsås
5

Ta köttbullar av värmen och sätt åt sidan på en tallrik. Tillsätt morot, lök och vitlök i stekpannan, och fräs i 2-3 min. Tillsätt en skvätt olivolja* vid behov. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong, och sjud i 2-3 min. Smaksätt med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt köttbullar och låt dem värmas upp. Häll av lagen från gurkan.

Servera
6

Lägg upp potatismos, köttbullar, picklad gurka och sås på tallrikar. Garnera med resterande dill.