HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekta Bön Och Mozzarellabiffar
topBanner
Stekta bön- och mozzarellabiffar

Stekta bön- och mozzarellabiffar

med ugnsrostad klyftpotatis och smakrik calabresepesto

Bönbiffar svänger du lätt ihop själv genom att mixa svarta bönor med basilika, riven lök, mozzarella, morot, panko och vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Vi serverar våra bönbiffar med rostad klyftpotatis, en härlig sallad med haricot verts, och en stor klick calabrese pesto.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:MjölkGlutenSulfiterÄggSenapNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Haricots verts

500 g

Potatis

½ g

Torkad oregano

½ st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Basilika

1 paket

Svarta bönor

50 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

4 g

Vitlöksflörter

50 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

60 g

Salladsmix

20 g

Honung- & senapsdressing

(InnehållerSulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Pumpakärnor

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

60 g

Calabresepesto

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)724 kcal
Energi (kJ)3028 kJ
Fett22.4 g
varav mättat9 g
Kolhydrater96.69 g
varav socker14.9 g
Protein32.37 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka basilika. Riv lök [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) grovt. Skölj salladsmix. Häll av vätska från svarta bönor och mosa dem med en gaffel i en stor skål.

3

Blanda basilika, riven lök, mozzarella, panko, Vitlöksflörter, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], ägg* [1 st | 2 st], salt* [½ tsk | 1 tsk] en nypa pepper*, och hälften av moroten i skålen med bönor. Rulla bönmix till köttbullar och platta sedan till dem något - 5 st/person.

4

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida. TIPS: Använd två stekpannor till 4P. Lägg haricots verts [½ st, 2P] i en stor skål. Täck dem med kokande vatten* och ställ åt sidan i 5 min, eller tills klargröna och lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och skölj dem med kallt vatten*

5

Blanda haricots verts [1/2 påse, 2P] med salladsmix, resterande morot, honung- och senapsdressing, en nypa salt* och peppar* i skålen.

6

Lägg upp klyftpotatis, biffar och sallad på tallrikar. Toppa sallad med pumpafrön. Servera med en klick calabresepesto.