Stekta bön- och mozzarellabiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta bön- och mozzarellabiffar

Stekta bön- och mozzarellabiffar

med ugnsrostad klyftpotatis och smakrik calabresepesto

Bönbiffar svänger du lätt ihop själv genom att mixa svarta bönor med basilika, riven lök, mozzarella, morot, panko och vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. Vi serverar våra bönbiffar med rostad klyftpotatis, en härlig sallad med haricot verts, och en stor klick calabrese pesto.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Haricots verts

500

Potatis

½

Torkad oregano

½

Lök

1

Morot

1

Basilika

1

Svarta bönor

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

4

Vitlöksflörter

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60

Salladsmix

20

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1

Pumpakärnor

60

Calabresepesto

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

1

Vetemjöl (steg 3)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)724 kcal
Energi (kJ)3028 kJ
Fett22.4 g
varav mättat9 g
Kolhydrater96.69 g
varav socker14.9 g
Protein32.37 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, oregano [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Finhacka basilika. Riv lök [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) grovt. Skölj salladsmix. Häll av vätska från svarta bönor och mosa dem med en gaffel i en stor skål.

Forma biffar
3

Blanda basilika, riven lök, mozzarella, panko, Vitlöksflörter, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], ägg* [1 st | 2 st], salt* [½ tsk | 1 tsk] en nypa pepper*, och hälften av moroten i skålen med bönor. Rulla bönmix till köttbullar och platta sedan till dem något - 5 st/person.

Stek biffar
4

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida. TIPS: Använd två stekpannor till 4P. Lägg haricots verts [½ st, 2P] i en stor skål. Täck dem med kokande vatten* och ställ åt sidan i 5 min, eller tills klargröna och lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och skölj dem med kallt vatten*

Blanda bönsallad
5

Blanda haricots verts [1/2 påse, 2P] med salladsmix, resterande morot, honung- och senapsdressing, en nypa salt* och peppar* i skålen.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, biffar och sallad på tallrikar. Toppa sallad med pumpafrön. Servera med en klick calabresepesto.