Härlig mysmat med spännande ingredienser som kommer att slukas av hela familjen. För vem säger att kyckling och ris behöver vara tråkigt? Ikväll får riset en härlig twist av att blandas med citron och smör. Vi steker kycklingen till perfektion, samtidigt som vi lagar en underbart krämig sås med grädde och senap. Perfekt tillbehör är den fräscha brysselkålssalladen, späckad med frukt och grönsaker!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
6 g
Senap
(InnehållerSenap)½ paket
Matlagningsgrädde
(InnehållerMjölk)20 g
Hasselnötter
(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)300 g
Kycklingbröstfilé
150 g
Brysselkål
1 portionspåse
Gräslök
150 g
Basmati vildris
1 st
Äpple
2 g
Kycklingbuljong
½ st
Citron
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 5)
1 msk
Smör (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda den med salt och peppar. Stek tills brynt och genomstekt, 5-6 min per sida. Lägg över till en tallrik och låt vila under folie till den ska serveras. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kyckling bryns börja finhacka gräslök. Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar. Skär brysselkål i tunna skivor. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk ], en skvätt citronjuice, hälften av gräslöken, senap [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt och peppar i en medelstor skål. Blanda sedan brysselkål och äpple med dressingen.
Rör om färdigtris med en gaffel, och blanda med smör [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt och peppar. Grovhacka hasselnötter.
Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], en skvätt citronjuice, senap [1/2 tsk | 1 tsk] och resterande gräslök till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 1-2 min. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp kyckling, ris och sallad på tallrikar. Garnera sallad med hasselnötter och skeda sås över kyckling. Servera med resterande citronklyftor.