topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kycklingfilé

Stekt kycklingfilé

med krämig gräslökssås och brysselkålssalad

Härlig mysmat med spännande ingredienser som kommer att slukas av hela familjen. För vem säger att kyckling och ris behöver vara tråkigt? Ikväll får riset en härlig twist av att blandas med citron och smör. Vi steker kycklingen till perfektion, samtidigt som vi lagar en underbart krämig sås med grädde och senap. Perfekt tillbehör är den fräscha brysselkålssalladen, späckad med frukt och grönsaker!

Taggar:
Klimatsmart
Allergener:
Senap
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

6

Senap

(Innehåller Senap)

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

300

Kycklingbröstfilé

150

Brysselkål

1

Gräslök

150

Basmati vildris

1

Äpple

2

Kycklingbuljong

½

Citron

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

¼

Socker (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

2

Vatten (steg 5)

1

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)787 kcal
Energi (kJ)3293 kJ
Fett31.47 g
varav mättat11 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker13.4 g
Protein47.85 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda den med salt och peppar. Stek tills brynt och genomstekt, 5-6 min per sida. Lägg över till en tallrik och låt vila under folie till den ska serveras. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sallad
3

Medan kyckling bryns börja finhacka gräslök. Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar. Skär brysselkål i tunna skivor. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk ], en skvätt citronjuice, hälften av gräslöken, senap [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt och peppar i en medelstor skål. Blanda sedan brysselkål och äpple med dressingen.

Hacka hasselnötter
4

Rör om färdigtris med en gaffel, och blanda med smör [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt och peppar. Grovhacka hasselnötter.

Koka sås
5

Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], en skvätt citronjuice, senap [1/2 tsk | 1 tsk] och resterande gräslök till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 1-2 min. Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp kyckling, ris och sallad på tallrikar. Garnera sallad med hasselnötter och skeda sås över kyckling. Servera med resterande citronklyftor.