HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Fläskkött I Senapssås
topBanner
Stekt fläskkött i senapssås

Stekt fläskkött i senapssås

med sauterat äpple och rotsellerimos

Enkel och god middagsrätt med fläskkött, rotsellerimos med potatis och vitlök, sauterat äpple och rödlök med kål och vitlök och en ljuvlig senapssås. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!

Taggar:Under 650 kcalGlutenfri
Allergener:SelleriSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rotselleri

(InnehållerSelleri)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

2 st

Äpple

250 g

Fläskkotlett, skivad

50 g

Grönkål, skuren

4 g

Kycklingbuljong

6 g

Grov senap

(InnehållerSenap)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2581 kJ
Fett23.74 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater69.61 g
varav socker23 g
Protein33.28 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar. Skala 1 st vitlöksklyfta. Koka potatis, rotselleri och vitlöksklyftan i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en generös klick smör. Täck med lock för att hålla på värmen.

 

2

Skär rödlök i tunna skivor. Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm klyftor. Finhacka eller pressa resterande vitlök.

3

Krydda kött med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Ställ kött åt sidan på en tallrik. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

4

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Sautera rödlök och äpple tills löken är genomskinlig, 3-4 min. Rör i kål och hackad vitlök. Stek tills kålen har mjuknat, 30 sek. Krydda med en nypa salt och peppar.

 

5

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], kycklingbuljong och senap [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt kött och vänd så det täckts av sås, och sjud tills uppvärmt, 1-2 min.

 

6

Lägg upp rotsellerimos och kött på tallrikar. Toppa med äpple, kål, rödlök och resterande senapssås.