Skip to main content
Spanskinspirerade panerade räkor
Spanskinspirerade panerade räkor

Spanskinspirerade panerade räkor

med patatas bravas och zucchinisallad

Patatas bravas är en populär spansk tapasrätt som består av rostad, stekt eller friterad potatis i en het tomatsås. I kvällens rätt består de av både potatis och palsternacka och blir ett perfekt tillbehör till våra pankopanerade räkor som vi toppar med aioli. Vi bjuder också på en citrondoftande zucchinisallad och garnerar med färsk persilja.

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

1 st

Zucchini

4 g

Rökt paprikapulver

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

35 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Bladpersilja

60 g

Salladsmix

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Socker till sås

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3158 kJ
Energi (kcal)755 kcal
Fett34.5 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater86.8 g
varav socker14.4 g
Protein26 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, rökt paprikapulver och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Laga tomatsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek vitlök, chiliflakes, socker och tomatpuré i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Ta av från värme och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera räkor
3

Torka av räkor med hushållspapper och placera i en medelstor skål.

Tillsätt mjöl, salt och en nypa peppar och vänd runt.

Vispa ägg i en separat skål och rör ner det i skålen med räkor.

TIPS: Använd bara hälften av ägget för 2P.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt till räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: 1) Om panko ramlar av i stekpannan kan du toppa räkorna med det senare. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Halvera citron.

Blanda salladsmix, zucchini, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål.

Blanda rotfrukter med tomatsås i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och sallad i djupa skålar.

Toppa rotfrukter med räkor och ringla över aioli.

Garnera hela rätten med rivna persiljeblad.