I kväll frestar vi med kyckling som vi steker med vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja, och sen blandar vi den med sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vår sweet chili-kyckling med luftigt ris, kålsallad med asiatisk majonnäs, och färsk gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Gurka
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Sweet chilisås
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Strimlad salladsmix
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling med Ginger Ninja och en nypa salt i 3–4 min under omrörning, tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Blanda salladsmix, asiatisk majonnäs, en skvätt vatten och en nypa salt i en medelstor skål.
Sänk värmen på stekpannan till medelvärme och rör ner sojasås [1/2 paket, 2P], sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk] med kyckling. Sjud i ytterligare 1 min, och ta sedan av från värme.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med kyckling, sås, kålsallad och gurka.
Krydda gurka med en nypa salt.