
En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi bakad sötpotatis och en söt/syrlig äppelslaw med vitlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Kålmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
450
Sötpotatis
250
Skivad fläskkotlett
1
Äpple
80
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1
Ägg
¼
Salt

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Baka i 10-15 min.

Vispa ägg* i en skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]och peppar* i en ny skål. Vänd köttet i ägg, och sen i panko. För över på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek schnitzel i 3-4 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äpple, salladsmix, aioli, och en nypa salt* och peppar* i en skål.

Lägg upp schnitzel, sötpotatis och äppelslaw på tallrikar.