topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rösti med stekt korv

Rösti med stekt korv

krämig citronsås och knapriga grönsakssnacks

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Ekologisk citron

150

Crème fraiche

Gurka

500

Potatis

Korv

1

Gurka, piccolo

20

Finriven ost

2

Dukkah-njuta

1

Röd paprika

1

Gräslök

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)37 kcal
Energi (kJ)155 kJ
Fett4.16 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater0.03 g
varav socker0 g
Protein0.03 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Skala och grovriv potatis. Bland potatis och dukkah i en bunke. Krydda väl med salt* och peppar*. Skär korv [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor.

2

Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme. Stek 2 rösti per person. Stek dem först i 1-2 min på ena sidan på hög värme. Sänk sedan till medelvärme och stek i 4-5 min per sida. Lägg dem på en tallrik och täck med aluminiumfolie så de håller sig varma.

3

Riv parmesan och citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Ta fram en stekpanna och blanda smör*, crème fraiche, parmesan och citronzest. Smaksätt med en skvätt citronjuice och låt den krämiga såsen sjuda i 3-4 min. Ta av pannan från värmen och häll citronsåsen i en skål.

4

Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Stek korvbitarna i 8-10 min. VIKTIGT: Korven är färdiglagad när köttet är genomstekt.

5

Kärna ur och skär paprika i 4-5 cm stora bitar. Skär gurka i 4-5 cm stora bitar. Finhacka gräslök.

6

Servera era rösti toppade med citronsås, korv och gräslök med grönsakssnacksen vid sidan av.