Proscuitto-lindad fläskfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Proscuitto-lindad fläskfilé

Proscuitto-lindad fläskfilé

med svamprisotto och rostad broccolini

Svamprisotto är en smakrik, mättande och lättlagad rätt. Risotton innehåller ostronskivling, schalottenlök, vitlök, Worcestershiresås, ost och citronjuice. Vi serverar vår fantastiska risotto med proscuitto-lindad fläskfilé, pinjenötter och rostad broccolini.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

50 g

Prosciutto

150 g

Risottoris

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Vitlöksflörter

100 g

Ostronskivling

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg Kan innehålla Ägg, Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

75 g

Broccolini

1 st

Schalottenlök

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

6 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3219 kJ
Energi (kcal)769 kcal
Fett31.3 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater69.7 g
varav socker5.4 g
Protein53.9 g
Salt18.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta kött
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Linda in kött i prosciutto.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött i 2 min per sida, tills brynt. 

Lägg över kött till en plåt med bakplåtspapper, och rosta i 12-15 min. 

Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Stek svamp och schalottenlök
2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och schalottenlök i 3 min, eller tills mjuk och brynt. Tillsätt ris och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt. 

Koka ris
3

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], Vitlöksflörter, worcestershiresås och kycklingbuljong, och koka upp.

Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18-22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är "al dente".

Rosta broccolini
4

Placera broccolini [1/2 paket, 2P] på samma bakplåt som köttet. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuk.

Blanda risotto
5

Ta stekpannan av värme, och rör i riven ost, citronjuice [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. 

Skär kött i tunna skivor precis innan servering. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar.

Toppa med kött och broccolini.

Strö över pinjenötter.